Albumo apžvalga. „Proper Heat“ „Chapter One” (video)

Tiems, kurie seka klubinį ir festivalių gyvenimą, „Proper Heat” pavadinimas nėra naujas – vokalisto Karolio Ramoškos bei Saxtone ir Martin Virgin slapyvardžiais pasivadinusių veikėjų komanda bangas elektroninės popmuzikos klausytojų sluoksniuose kelia jau metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jul 14, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:10 AM

Kiti juos galbūt išgirdo per „Eurovizijos” atranką (šįmet „Proper Heat” ten pagrojo svečių teisėmis) arba įsiminė K.Ramošką iš „Žvaigždžių duetų” (nors tai, ką jis ten darė, su „Proper Heat” neturi nieko bendra). Kad lietuvių grupės įrašą išleido britų leidykla, jau nebe toks jaudinantis įvykis kaip prieš 10 metų. Tiesa, „Nang Records” – rimta leidykla, po savo sparnu glaudžianti Chrisą Coco ir kitus žinomus veikėjus. Tačiau laikai, kai buvo tikimasi, jog įrašų leidėjo vardas atvers visas duris, jau praėjo. Kelią teks skintis patiems. Štai čia iškyla klausimų. K.Ramoška turi puikų balsą, kuris, mąstant sveiku protu, turėtų vyrauti ir būti pagrindinis akcentas, bet „Proper Heat” pasuko kitu keliu. Nemažoje albumo dalyje to balso arba išvis nėra, arba jis panaudotas tik epizodiškai. Todėl gaunate dozę skoningos, dažnai instrumentinės elektronikos.

„Skamba nelietuviškai” – snobiškas apibūdinimas, bet čia jis tinka. Šiek tiek pakraipytas vokalas dainoje „Just A Little Bit”, saksofonas (lyg iš seno „Guru Josh” hito) dainoje „We Are Ready”, vidutinio tempo dainuška „Going Nowhere” – beveik linksmųjų „Scissor Sisters” stiliumi. Tamsesnė nuotaika išlenda disko eros atspindžių kupinoje „No You In Tomorrow”, „This World” pasipila elektroniniai tembrai, primenantys „Pet Shop Boys” ar „The Beloved” manieras, tiesa, Karolio balsas čia skamba taip, lyg jis mėgintų nevykusiai parodijuoti juodaodžius vokalistus. Galutinai dviejų dešimtmečių senumo hauso muzika pakvimpa kūrinėlyje „In Your Eyes” – tokie klavišinių garsai tais laikais buvo nuzulinti iki beprotybės. Akivaizdu, kad vaikinai neblogai išstudijavo sferą, į kurią įlindo, bet „gerai padaryta” nebūtinai reiškia „įdomu”. Grupė lieka kryžkelėje – nenuspėsi, kiek žmonių domėsis Lietuvoje, o užsieniečiams „Proper Heat” kūryba tiesiog gali atrodyti nepakankamai originali. Bet pastangos ir entuziazmas bent jau kol kas tikrai nusipelno papildomo pliuso.

Įvertinimas – 8 iš 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.