Išminties pasisėmusį jaunimą atpalaidavo koncertas

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime (PLJS) Prienų rajone šeštadienį būriai renginio dalyvių klausėsi įvairiausių diskusijų, paskaitų apie politiką, verslą, kultūrą, švietimą ir technologijas. Jauni vaikinai ir merginos buvo sužavėti, kad vienoje vietoje gavo tiek daug ir sutiko galybę žinomų, garsių ir išmintingų žmonių, kurie dalijosi savo patirtimi ir nuomonėmis. Šeštadienio vakarą vainikavo koncertas, kuriame grojo geriausi Lietuvos atlikėjai.

„G&amp;G Sindikato“ vaikinai atėjo garsiai žvangindami raktais į renginio dalyvių sielas.<br>P. Mantautas
„G&amp;G Sindikato“ vaikinai atėjo garsiai žvangindami raktais į renginio dalyvių sielas.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jul 15, 2012, 9:44 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:41 AM

Linksmybės prasidėjo jau po vidurdienio - renginio dalyviai parodė, kad turi daug jėgų ir energijos. „Lietuvos talentų“ šou finalininkas, šokių mokytojas ir choreografas Paulius Šinkūnas privertė judėti kiekvieną - muzika įtraukė į šokio sūkurį, o gausi šokėjų kompanija ragino dalytis buvimo kartu džiaugsmu.

Vėliau tautinių kostiumų kostiumų kolekciją pristatė choras „Ave Vita“. O 21 valandą didžiojoje scenoje prasidėjo šėlsmas su grupe „Fusedmarc“.

Gyvai grojanti grupė, naudojanti neįprastą muzikos ir vaizdo derinį, sumaišytą su gyvomis emocijomis, kai kuriuos dalyvius privertė stebėtis, ar jie girdi tikrai kompanijos iš Lietuvos kūrybą. „Fusedmarc“ sumaniai naudojo elektroninius ir akustinius instrumentus, o sceną lyg užburti stebintys klausytojai tikino, kad grįžę namo puls ieškoti daugiau šios grupės darbų youtube.com.

Išgirdusi „G&G Sindikato“ ritmus publika tarsi grįžo į Žemę, nes Visuomenės harmonizavimo parke išgirdo muziką, kuri saugo.

Prieš koncertą grupės lyderis Svaras aktyviai dalyvavo ne viename renginyje ir dirbtuvėse, šiltai bendravo su pasaulio lietuviais ir prisipažino, kad labai mėgsta tokius renginius, kurie leidžia pajusti tautos vienybę.

„Man labai patinka, kaip apšviestos skulptūros ir visa aplinka. Renginio atmosferai tai suteikia tarsi burtų, naujų emocijų, gerą atmosferą. Jaučiuosi laiminga, kad atvykau į šį renginį“, - prisipažino viena iš susitikimo dalyvių, kaunietė Giedrė, kuri, girdėdama muziką negalėjo nustygti vietoje. Publika kartu su muzikantais garsiai traukė gerai žinomų dainų žodžius.

Vis labiau temstant „G&G Sindikatą“ scenoje pakeitė „Happyendless“, o didysis finalas priklausė Andriui Mamontovui.

Dieną kalbintas A. Mamontovas nešykštėjo gerų žodžių PLJS. Muzikantas išsakė viltis, kad tokie festivaliai, jungiantys viso pasaulio lietuvių jaunimą, turėtų vykti kasmet.

„Susitikę šie jauni žmonės kažkaip sustiprino tą gerą nacionalinės vienybės jausmą. Puiku, kad jaunimas, kuris yra pakankamai pasyvus Lietuvoje, susitinka su savo bendraamžiais iš užsienio, kurie dažnai yra šiek tiek aktyvesni“, – pastebėjo A. Mamontovas.

Dainininkas PLJS rengėjams išsakė tik vieną pastabą. Jo nuomone, ateityje tokiuose festivaliuose turėtų būti daugiau nei vienas vegetariškas patiekalas.

Dieną prieš tai PLJS dalyviai šoko pagal Marko Palubenkos, „Keistuolių teatro“, „Freaks On Floor“, „Bix“, „Golden Parazyth“ muziką. Po šių kolektyvų pasirodymo šokių aikštelę išjudino didžėjaus DJ Vezhlas. Prie dviejų scenų linksminosi apie tūkstantį jaunuolių.

Kitoje parko dalyje vykusio „Golden Parazyth“ koncerto kartu su renginio svečiais klausėsi „Liūdnų slibinų“ vokalistas Dominykas Vaitiekūnas, visi grupės „Freaks On Floor“ nariai. Pastarieji dar ir koncertui pasibaigus ilgai šėlo kartu su suvažiavimo svečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.