A. Smilgevičiūtė ir R. Radzevičius apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Aistei Smilgevičiūtei ir Rokui Radzevičiui (grupė „Skylė”) įteikė apdovanojimus – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalius. „Kaip žinia, vienas lauke – ne karys. Todėl dėkojame savo bendražygiams, bendraminčiams, palaikantiems mūsų sumanymus, klausytojams, artimiesiems, visiems, kurie prisideda prie bendrų idėjų vystymo ir sklaidos. Tai pripažinimo ir įvertinimo ženklas mums visiems, ir norisi tikėti, kad kartu, pastiprindami vieni kitus, judame teisinga kryptimi“, - sako Aistė ir Rokas Radzevičiai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Aistei Smilgevičiūtei ir Rokui Radzevičiui (grupė „Skylė”) įteikė apdovanojimus – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalius.<br>Dž. Barysaitė
Prezidentė Dalia Grybauskaitė Aistei Smilgevičiūtei ir Rokui Radzevičiui (grupė „Skylė”) įteikė apdovanojimus – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalius.<br>Dž. Barysaitė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 7:57 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:34 AM

Grupė „Skylė“ – kūrybinis sambūris, susikūręs Vilniuje 1991-aisias Lietuvos istorinio lūžio metu byrant Sovietų Sąjungai. Dar ištakose suformuluoti pagrindiniai principai – alternatyvios muzikinės ir poetinės minties, paremtos filosofija, mitologija ir istorija, sklaida – nepakito iki šių dienų. Grupės kūrybiniame bagaže jau daugiau nei dvidešimt albumų, tarp kurių ir muzika reginiams bei spektakliams.

2010 m. po kelerių metų darbo R. Radzevičius, A. Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ pristatė brandžiausią savo darbą. Projektas „Broliai“, skirtas Lietuvos laisvės kovotojų atminimui pagerbti, neliko nepastebėtas. Koncertinė programa “Broliai” buvo atlikta ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

2011 m. pabaigoje grupė „Skylė“ pristatė DVD koncertą „Broliai“. Vilniuje renginį filmavo Lietuvos radijas ir televizija, be grupės „Skylė“ įspūdingame muzikos spektaklyje dalyvavo dešimties vyrų grupė iš choro „Bel Canto“ bei styginių kvartetas.

Šiemet grupė „Skylė“ griausmingai atšventė 20 metų jubiliejų, surengdami dar vieną ypatingą, specialiai gimtadieniui sumanytą koncertą, išleisdami natų, tekstų ir akordų knygą „Skylėnų dainynas“ bei dovanodami gerbėjams galimybę internetu nemokamai atsisiųsti pamėgtas dainas svetainėje skyle.lt.

Artimiausiu metu grupę „Skylė“ galima bus išgirsti festivalyje „Margos pievos“ Rumšiškėse, Klaipėdos Jūros šventėje, Druskininkų teatro festivalyje, festivalyje „Mėnuo Juodaragis“, o rudenį pasitikti kartu rudens lygiadienį tradicija tapusiame grupės koncerte Šv.Kotrynos bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.