Anšlago Kaune sulaukęs L. Adomaitis: „Kaimietis - nebūtinai tas, kuris gyvena kaime“

Negalima visiškai sutikti su tuo, kad vasarą visi žmonės išvažiuoja iš miesto prie ežerų ar jūros. Praėjusį savaitgalį Kauno „Ryšių kiemelyje 837” į dainininko Lino Adomaičio solinį koncertą susirinko gausus būrys atlikėjo gerbėjų. Vakarop erdvė užsipildė gyva muzika ir itin jaukia atmosfera. Šiltai su publika bendraujantis muzikantas mielai sutiko pasidalinti mintimis apie koncertus vasarą, gimtąjį miestą Kauną ir apie sėkmės skonį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 3:36 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:48 AM

- Daugelis vasarą prisibijo rengti koncertus mieste. Kiemelis buvo sausakimšas. Išduosite sėkmės receptą?

- Nežinau aš jo (šypsosi). Stengiuosi viską daryti iš širdies, nepataikauju naudai. Be to, koncertui Kaune buvo stipriai ruošiamasi, juk jis vyko visai ten pat, kur prabėgo mano vaikystė. Juozo Naujalio gimnaziją, kurioje mokiausi, koncerto metu galėjau ranka paliesti. Sėkmė mus lanko tada, kai mes patys to norime.

- Per koncertą daug komplimentų pažėrėte Kauno miestui. Kas Linui yra Kaunas?

- Kaunas yra Kaunas! Man Kaunas yra santaka, Maironis ir Sabonis, ir „Žalgiris“, ir mano draugai, ir mano namai – viskas. Kaunas yra labai geras miestas. Apskritai, antri pagal dydį miestai visame pasaulyje man yra patys jaukiausi.

- Kodėl būtent antri miestai?

- Juose mažiau kosmopolitizmo ir daugiau nuoširdumo. Aktyvus kultūrinis gyvenimas. Nereiškia, kad nurašau kitus miestus, kaimus.

- Beje, apie kaimą. Sakoma, kad visa Lietuva – didelis kaimas.

- Visų pirma, kaimietis – nebūtinai tas, kuris gyvena kaime. Tai labiau dvasinė būsena. Daugiausia kaimo pamatai didmiesčiuose (mirkteli).

- Kur leidžiate laisvalaikį? Jei, žinoma, jo turite.

- Neturiu, bet kartais matau, kad nepersiplėšiu, tai pasidarau jo ir tiek. Kauno senamiestis labai šauni vieta leisti vakarus. Vilniaus gatvė verda, žiauriai jauki Rotušės aikštė ir ypač Ryšių kiemelis. Taip, tokia lauko kiemelių atmosfera labai labai geras reikalas. Jei randame kelias laisvesnes dienas – su žmonele lekiam į sodybą. Gamtoje dar daugiau minčių.

- Artimiausi muzikiniai planai?

- Įrašyti dainą „Aš pavydžiu sau”.

- Apie ką ji?

- „Aš stiprus, kai man sulaužo kojas / Aš ramus, kai man šunys loja / Aš gražus, kai mano širdį ėda / Aš turtingas ir dėl to man gėda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?