Konkurse „Slavianskij bazar“ devintas likęs Sasha Songas: „Makedono pergalė mane šokiravo“

Devintoje sekmadienį pasibaigusio tarptautinio konkurso „Slavianskij bazar“ rezultatų lentelės vietoje likęs dainininkas Sasha Songas nesigraužia. „Pasitikėjimas savimi buvo kritęs, bet pabaigoje nuotaika pagerėjo“, - sakė Vitebske tarp konkurso prizininkų nepatekęs Lietuvos atlikėjas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 16, 2012, 8:54 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:29 AM

Dvidešimt pirmąjį sykį Baltarusijoje surengtame konkurse Sasha Songas į sceną ėjo tris sykius. Du iš šių pasirodymų vertino komisija.

Ji lietuviui iš viso skyrė 180 balų. To pakako aplenkti 11 konkurentų, tačiau Sasha Songas galėjo būti aukščiau, jei ne labai prastai įvertintas dainos „Pasiklydęs žmogus“ atlikimas.

„Jausmai - dvejopi. Labai daug įvairių emocijų. Bet svarbiausia - ne vieta, o užmegztos pažintys“, - save guodė dainininkas.

Prisistatymo vakaras, kai Sasha Songas atliko šįmet Donato Montvydo „Eurovizijoje“ dainuotą kūrinį „Love Is Blind“, nežadėjo nieko bloga.

Problemos prasidėjo, kai dainininkas antrąjį vakarą dainavo prieš trejus metus jo paties „Eurovizijoje“ atliktą dainą „Love“. Jos lietuviškas variantas „Pasiklydęs žmogus“ nepaliko įspūdžio komisijai - ši lietuviui skyrė tik 77 balus.

„Patį jo pasirodymą įvertinčiau septynetu. Esu žmogus, kuris turbūt daugiausia sykių girdėjo šią dainą „gyvai“, todėl galiu vertinti. Bet koją pakišo klaikus įgarsinimas, nors per repeticiją jis buvo puikus.

Juokavome, kad tai padaryta specialiai, nes praėjusią savaitę pasklido žinia apie asmenis, kurie sulaikyti Baltarusijoje ir apkaltinti šnipinėjimu Lietuvai. O gal tiesiog kažkas paspaudė ne tuos mygtukus“, - stebėjosi dainininko vadybininkas Martynas Tyla.

Pats Sasha Songas „Lietuvos rytui“ sakė, kad neturi jokių pasiteisinimų.

„Gal ir buvo problemų dėl garso, bet savo pasirodymą vertinu nekaip. Pats nežinau, kas atsitiko. Galėjau sudainuoti geriau“, - pripažino atlikėjas.

Dainininką reabilitavo paskutinis pasirodymas - su orkestru atlikęs romansą „Belaja berioza“, Sasha Song sulaukė gero įvertinimo.

Po pasirodymo jį į savo kambarėlį pasikvietė vertinimo komisija, kurioje šįmet dirbo ir garsi Estijos atlikėja Ane Veski, „Eurovizijoje“ Makedonijai šįmet atstovavusi dainininkė Kaliopi, buvusi šio konkurso laimėtoja latvė Marija Naumova.

„Sutrikau - kodėl jie nori su manimi kalbėtis? Komisija pasakė, jog buvau jos favoritas, ir paklausė, kas man nutiko per pirmąjį konkursinį pasirodymą.

Komisijos pirmininkas, kompozitorius Maksimas Dunajevskis, dar pridūrė, kad netinkamai pasirinkau dainą. Esą jei būčiau ir pirmą vakarą dainavęs romansą, o ne „eurovizinę“ dainą, gal būčiau laimėjęs.

Sakė, kad „Eurovizija“ yra šou, o čia - muzikos konkursas, tad ir ruoštis reikia skirtingai. Dėl to aš pasiginčyčiau“, - pasakojo Sasha Song.

Didįjį festivalio prizą komisija skyrė Makedonijos dainininkui Bobanui Moisovskiui.

Tačiau ne vieną konkursą laimėjęs devyniolikmetis nepaliko didelio įspūdžio Lietuvos atlikėjui.

„Nenoriu atrodyti pasipūtėlis, bet aš buvau šokiruotas, kai sužinojau, kad jis laimėjo. Visi kiti dalyviai, tarp jų - ir aš, jį laikė vienu silpniausių. Bet štai, prašom.

Taip, jis jaunas, jis gali padainuoti aukštas natas, bet tai - ir viskas“, - sakė Sasha Songas.

Kur kas labiau jam patiko tik dviem balais nuo makedono atsilikusi latvė Samanta Tina, už jos išsirikiavusi ukrainietė Galina Konach ir kubietė Lucelia Roldan. Pastaroji konkurse užėmė dešimtąją vietą.

„Su latve jau antrą dieną tapome gerais draugais. Su ja įrašysiu duetą - tai jau sutarta. Gal ir su kitais artistais ateityje turėsiu bendrų projektų“, - sakė atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.