Vilniaus klube „Brodvėjus“ - improvizacijų vakarai su žinomais atlikėjais

„Laisvė muzikai ir improvizacijoms!“ – nuo šiol kiekvieną trečiadienį šis šūkis pasitiks visus, peržengusius Vilniaus muzikos klubo „Brodvėjus“ slenkstį. Visą vasarą klube trečiadieniais skambės Lietuvos muzikantų improvizacijos „r&b“, džiazo, fanko, bliuzo, roko, hiphopo ir kitų žanrų kontekste.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2012, 1:31 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:03 AM

Nuo šiol „Brodvėjaus“ scena atvira visiems norintiems savo jėgas išbandyti muzikantams ir muzikos mėgėjams. Kiekvieną trečiadienį klubas dovanos unikalią galimybę pasinerti į garsų pasaulį kartu su tikrais profesionalais – rengiamuose „jam session“ vakaruose dalyvaus dauguma „Brodvėjuje“ koncertavusių muzikantų, dainininkų ir grupių.

Vienu metu scenoje bus galima išvysti net kelis muzikantus iš skirtingų grupių, kurie be jokio pasiruošimo ir repeticijų bandys sukurti kažką naujo, savito ir negirdėto.

Prie jų bus kviečiami prisijungti ir klubo lankytojai, o labiausiai publikai patikę improvizacijų virtuozai bus apdovanoti specialiaisiais „Brodvėjaus“ prizais.

„Jam session“ yra daugiau nei koncertas. Tai galimybė išgirsti muziką, kurios nebuvote girdėję niekada anksčiau ir kurios daugiau neišgirsite. Kiekvienas trečiadienio vakaras taps unikaliu muzikiniu potyriu, gimsiančiu čia ir dabar“, - teigia klubo atstovai.

Šį trečiadienį, liepos 18 dieną, klube „jam session“ startuos su grupe iš Estijos „Uebanda“.

Šis muzikantų sambūris labiau žinomas kaip tarptautinis projektas, ar netgi bendruomenė. Įvairiausi žmonės iš Estijos, Italijos, Ispanijos ir Lietuvos groja kartu su „Uebanda“ ir beria savo prieskonius į bendrą mūzų muziką. Projekto kūrybą apibrėžti vienu stiliumi neįmanoma. Čia persipina regio, Balkanų, hiphopo, „afrobeat“ ir kiti garsai. Juos trečiadienio vakarą neįprastu skambesiu prisodrins ir keistu pseudonimu „G“ pasivadinusios žemabalsės atlikėjos vokalas.

Vadinamieji „jam session“ vakarai vilioja muzikantus ir klausytojus tuo, kad jų metu gimsta visiškai netikėti sąskambiai, atmosferoje tvyro nežabotas spontaniškumas, o patys susibūrimai pulsuoja tokia gyvybine jėga, kurią įkvėpti gali tik visos grupės bendrai kuriami ir išties pirmąsyk ausį pasiekiantys garsų pasažai. Paklaida, kuri įvyksta muzikos gimimo akimirką ir gali tapti genialia.

„Jam session“ yra tas energijos užkratas, kurio vienąsyk paragavęs negali sustoti. Tai žada įrodyti ir muzikantai iš tokių Lietuvos grupių kaip „Arbata“, „Sweetsalt“, „Last Season“, „The Zig Man“, „Da'Žai“, „Lemon Joy“, „The Post“, „Gerai Gerai & Miss Sheep“ ir kiti žinomi muzikantai, kuriuos bus galima sutikti „Brodvėjaus“ „jam session“ koncertuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.