Festivalis „Tamsta muzika“ vėl kviečia į Varėnos salą „Dainų slėnis“

Šį savaitgalį vykstantis

Festivalyje dainuos Jazzu.<br>V. Balkūnas
Festivalyje dainuos Jazzu.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2012, 5:11 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:13 AM

Apie 7 tūkstančius klausytojų gamtos prieglobstyje galės mėgautis ne tik kokybiška, gyvai atliekama muzika, bet ir įvairiomis pramogomis, kurių šiemet kaip niekad gausu.

Pasak renginio organizatorės Onos Skernevičiūtės-Rimeikienės, tradiciniu tapęs festivalis kiekvieną vasarą siekia suvienyti gyvai grojančias grupes - ne tik lietuviškas, bet ir užsienio svečius.

„Sostinės „Tamsta“ klube per metus pasirodo apie šimtas lietuviškų grupių, iš jų į festivalį atrenkame pačias geriausias. Šįmet pakviestos 35 gyvai grojančios lietuvių grupės, trys iš užsienio - Brazilijos, Australijos ir Naujosios Zelandijos, kurias nusižiūrėjome užsienio festivaliuose“, - vardijo organizatorė.

Didžiojoje scenoje festivalį pradės buvusio legendinės „Hiperbolės“ muzikanto Igorio Berino roko grupė. Pirmą kartą „Tamsta muzika“ festivalyje gros Andrius Mamontovas su grupe.

Klausytojai išgirs ir tokias žinomas grupes kaip „Lemon Joy“, „Saulės kliošas“, „Antis“, „G&G Sindikatas“, „Poliarizuoti stiklai“, taip pat Mantą, Leoną Somovą ir Jazzu bei daugelį kitų.

Pasak A. Mamontovo, festivalio rengėjai yra glaudžiai susiję su muzika, o muzikantai tai gerai jaučia ir festivalyje jaučiasi savi. Be to, tai puiki proga jaunesnei kartai susipažinti su legendinėmis grupėmis ir kelių dešimtmečių lietuviškos populiariosios ir roko muzikos istorija.

Festivalyje netrūks ir naujų aktyvių pramogų - pirmą kartą bus rengiamas dviračių žygis bandant praplėsti Varėnos salos „Dainų slėnis“ ribas, pasigrožėti nuostabiomis Dzūkijos vietovėmis. Šiam tikslui dviračių entuziastai sudarė specialų maršrutą, renginio vietoje bus galima išsinuomoti dviračius.

Dviratininkai ir dabar itin populiarių riedlenčių mylėtojai galės pakilti į orą nuo tramplino ir minkštai bei saugiai nusileisti į didžiulį porolono baseiną. Festivalio nutrūktgalviams parengtas skrydis pušų viršūnėmis, „Drambliaskrydis“ iš 10 metrų aukščio, kitų ekstremalių pojūčių teikiančių pramogų.

„Tamsta muzika“ festivalyje bus galima dalyvauti ne tik aktyviose pramogose - čia veiks kūrybinės dirbtuvės, progresyvaus jaunimo turgelis, perkusijos pamokėlės, „Džiaugsmo labirintas“, kurio viduje vyks juoko jogos užsiėmimai, bus stalo teniso, stalo futbolo, badmintono varžybos. Lauko tinklinio rungtynėms vadovaus profesorius Juozas Skernevičius - Lietuvos olimpinės rinktinės mokslinis vadovas.

Organizatoriai primena, kad pasiekti Varėną traukiniu su festivalio bilietu bus galima už pusę kainos, taip pat kviečiama atvykti su savo dviračiais, motociklais, šeimomis ir keturkojais augintiniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.