„Vienuolyno kiemas” gyvos muzikos koncertais parems sostinės senamiestį

Unikaliame Pranciškonų rūmų ansamblyje įsikūręs „Vienuolyno kiemas” nuo šiol dalį gautų pajamų skirs Vilniaus senamieščio puoselėjimui. Antrus metus svečius užsukti ir prisėsti kviečianti terasa su miesto savivaldybe dalinsis pinigais, kuriuos gaus kiekvieną savaitę vykstančių gyvo garso koncertų metu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2012, 1:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:33 PM

Debiutuojančius ir pripažintus muzikantus pristatančių nemokamų renginių šią savaitę bus trys, o jų metu klausytojai išgirs naujus Lietuvos grupių „Biplan” ir „Proper Heat” albumus bei soul roko scenos atstovę iš Didžiosios Britanijos Judith Ude.

„Šią idėją brandinome jau senokai, smagu, kad jai pritarė ir meras su kolegomis. Mūsų kiemas yra senamiesčio širdy, todėl norime, kad ši miesto dalis būtų kuo gražesnė visiems vilniečiams ir miesto svečiams. Puikiai suprantame, kad parama gali pasirodyti simboliška, tačiau matyti vieną kitą naują dviračių taką, suoliuką ar šiukšlių dėžę visuomet smagiau”, - teigė idėjos iniciatorius „Vienuolyno kiemo” programos vadovas Andrius Kasperavičius.

Jo teigimu, iki sezono pabaigos rugsėjo pabaigoje planuojama surinkti iki 10 tūkstančių litų, kuri bus paskirstyti įvairiems priežiūros darbams.

Senamiesčio sąskaita „Vienuolyno kieme” augti pradės jau šią savaitę. Antradienį po šešerių metų pertraukos naują plokštelę pristatys grupė „Biplan” su Maksu Melmanu priešakyje. Septyniolika metų gyvuojantis roko kolektyvas iš studijos Žvėryne grįžta su minialbumu „Meilė”. Koncerto metu skambės tiek naujos ketvertuko dainos, tiek klausytojų jau seniai pamėgti kūriniai.

Ketvirtadienį jų vietą scenoje užims lietuviškos „nu disco“ ir „deep house“ gėrybės iš „Proper Heat” daržo. Prieš kelias savaites pripažintoje šokių muzikos įrašų leidykloje „Nang” debiutinį albumą „Chapter One” išleidusi kompanija savo šalyje jį pristatys pirmą kartą. Prieš ir po koncerto klausytojus paglobos diskotekininkai Martin Virgin su St. Stereo.

Intensyvią gyvo garso savaitę „Vienuolyno kieme” šeštadienį užbaigs stipraus balso savininkė J. Ude iš Didžiosios Britanijos. Įspūdingus vokalinius gabumus demostruojanti atlikėja šiuo metu keliauja po visą pasaulį, o viena iš jos muzikos stotelių taps terasa po atviru sostinės dangumi.

Klausytojus po jos pasirodymo dar pabūti ragins kaunietis didžėjus Antanas Gustaitis ir jo vinilinis turtas.

Kiekvieną savaitės dieną nuo 18 iki 2 val. vartus atvėręs „Vienuolyno kiemas” užsukti visuomet kviečia nemokamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.