Lady Gagos dainą akordeonu įrašęs M. Levickis: „Su ja pasirodyti būtų garbė“ (audio)

Martynas Levickis sugrįžo į Lietuvą. Ketverius metus trukusias studijas Londone baigęs akordeono virtuozas vakar pristatė muzikos albumą „iAccordion“, kuriame - jo grojami garsūs užsienio popmuzikos hitai. Tarp jų - ir Lady Gagos daina „Telephone“. Muzikantas puoselėja viltį rugpjūčio 21-ąją jį atlikti garsios JAV atlikėjos koncerte Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jul 25, 2012, 4:11 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:54 PM

„iPod“, „iPhone“, „iPad“ - į vieną gretą su šių populiarių įrenginių pavadinimais galima įrašyti ir M. Levickio kompaktinę plokštelę.

„Sumanymas - būtent toks. Pavadinimą „iAccordion“ sugalvojome su prodiuseriais. Telefonas „iPhone“ ar kompiuteris „iPad“ - jaunimui patrauklūs daiktai. O aš noriu akordeoną paversti kuo modernesniu ir labiau prieinamu jaunajai kartai, madingu instrumentu“, - šypsojosi 22-ejų muzikantas.

Nenorėjo apkrauti klausytojų

Dauguma klausytojų jį įsiminė kaip TV šou „Lietuvos talentai“ 2010-ųjų sezono laimėtoją.

TV konkurse populiarius kūrinius akordeonu grojęs vaikinas tokį patį kelią pasirinko ir albume. Jame skamba Stevie Wonderio, Katy Perry, grupių „Europe“, „Linkin Park“ ir kitų garsių užsienio atlikėjų melodijos, atliekamos akordeonu.

„Aš pats šį albumą vadinu „popsu“. Tai muzika, kurią daugelis klausytojų žino atmintinai.

Šiais laikais apskritai sunku išleisti albumą. O jei jame skambėtų rimtoji muzika, kokią studijavau Londone, tokį įrašą išleisti dar sunkiau.

Nusprendžiau, kad neverta gilintis į muzikinę filosofiją. Paėmiau populiariausias man patinkančias dainas, aranžavome su garso režisieriumi ir įrašėme.

Tai nėra labai sudėtinga muzika. Nereikia apkrauti klausytojo. Žia toks albumas, kokį žmogus gali įsidėti į grotuvą mašinoje ar pasiklausyti vakare po darbo ir atsipūsti“, - samprotavo Martynas.

Norėtų pagroti su Lady Gaga

Viena albume skambančių melodijų - rugpjūtį Vilniaus Vingio parke koncertuosiančios JAV atlikėjos Lady Gagos hitas „Telephone“.

„Tai - sutapimas. Įrašiau jį dar tada, kai nežinojau, kad ji atliks į Lietuvą. Tačiau labai norėčiau Vilniuje pagroti kartu su ja“, - neslėpė M. Levickis.

Šį norą jis perdavė ir koncerto rengėjams, tačiau šie kol kas negali atsakyti, ar Lady Gaga susidomės lietuvio įrašyta versija.

„Lady Gagą gerbiu. Ji - galinga popmuzikos atlikėja, ryški asmenybė, daug pasiekusi muzikos pasaulyje.

Pats klausausi rimtesnės muzikos, bet „popso“ kontekste ji labai stipri. Juk aš negalėčiau groti kūrinio, kuris man nepatinka. Man būtų garbė su ja pasirodyti, bet pamatysime, kaip bus. Man tai - žaismingas sumanymas, ir tiek“, - sakė Martynas.

Dėstys akordeono mokykloje

Ketverius metus trukusias studijas Anglijos sostinėje baigęs muzikantas ketina didžiąją laiko dalį leisti Lietuvoje - dėstys akordeono atlikimo meno mokykloje „accoAkademija“.

Mokykla, skirta šiam instrumentui, atrodo neįprastas sumanymas, bet Martynas neabejoja jo sėkme.

„Jau yra nemažai norinčių mokytis. Nežinau, ar ši idėja buvo per drąsi. Drąsu buvo dalyvauti „Lietuvos talentuose“. Draugai sakė - nedaryk to, žmonės išsityčios. Bet laimėjau ir radau naujų kelių pristatyti savo instrumentą.

Kodėl gali būti gitaros, vokalo mokyklos, o negali būti akordeono? Be to, mokyti man patinka. Trejus metus tai dariau Londone, kartais mokydavau net daugiau, nei pats mokydavausi. Man tai teikia malonumą, nors pirmiausia save laikau atlikėju“, - kalbėjo Martynas.

Sudomino užsienio kompaniją

Popmuzikos programą jis ketina pristatyti koncertuose - ne tik Lietuvoje.

Europoje yra nemažai grupių, kurios pophitus atlieka violončelėmis, tačiau akordeonininkas, virtuoziškai grojantis radijo „topuose“ esančias dainas - nedažnas reiškinys.

„Yra vienas vaikinukas Vengrijoje, kuris daro kažką panašaus. Nė nežinau, kuris iš mūsų pirmas pradėjo.

Lietuvoje turiu nemažai koncertų, negaliu skųstis. Groju ir uždaruose vakaruose. Tik atsisakau vestuvių, nors dažnai esu kviečiamas jose groti. Ne dėl to, kad tai būtų „ne lygis“ ar gėda, tiesiog nelaikau savęs tokiai šventei tinkamu atlikėju“, - sakė M. Levickis.

Su Londonu atsisveikinęs muzikantas savo namais nuo šiol laikys Vilnių, tačiau tikisi, kad koncertuodamas dažnai lankysis užsienio šalyse.

„Tiesiog Londone pragyventi - labai brangu. Bet kvietimai groti Anglijoje niekur nedingo, galėsiu ten vis nuskristi.

Be to, nenoriu labai atvirauti, bet dėl programos „iAccordion“ pristatymo jau deruosi su viena užsienio kompanija. Galbūt šį projektą pavyks plėtoti už Lietuvos ribų“, - sakė muzikantas.

M. Levickio įrašyta Lady Gagos hito "Telephone" versija - lrytas.lt skaitytojų teismui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.