„Red Hot Chili Peppers“ dainininkas A. Kiedis į Lietuvą atvyko su sūnumi (papildyta grupės įspūdžiais iš Vilniaus)

Garsios JAV muzikos grupės „Red Hot Chili Peppers“ vokalistas Anthony Kiedis šiąnakt žengė pirmuosius žingsnius šalies, kurioje gimė jo proseneliai, žeme. Šeštadienio vakarą pilnutėlėje Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertuosianti grupė į Lietuvą atskubėjo naktį – iškart po koncerto Varšuvoje sėdo į lėktuvą ir apie pirmą valandą nakties jau buvo Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 28, 2012, 5:32 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:47 PM

Į viešbutį „Red Hot Chili Peppers“ dainininkas atvyko, nešdamas sūnų. Ketverių metų Everly Bearas kartu su dainininku keliauja į gastroles – kiekvieno koncerto užkulisiuose jam įrengtas žaidimų kambarys.

Linksmai nusiteikę į viešbutį žengė mėlynai plaukus nusidažęs grupės bosininkas Flea, gitaristas Joshas Klinghofferis ir būgnininkas Chadas Smithas.

Grupė nenudžiugo, prie viešbučio išvydusi fotografus – apsaugos darbuotojas stengėsi muzikantus užstoti savo plačia krūtine.

Grupė jau pasidalijo pirmaisiais įspūdžiais iš Lietuvos. "Oho, čia gražu", - socialiniame tinkle "Twitter" parašė grupės bosininkas Flea ir patalpino juokingą fotografiją iš vieno sostinės restoranų.

„Red Hot Chili Peppers“ vokalisto proseneliai Antanas ir Julija Kiedžiai iš Lietuvos į JAV išvyko praėjusio šimtmečio pradžioje. A. Kiedis ne sykį yra akcentavęs savo lietuvišką kilmę – tiek autobiografinėje knygoje „Randai“, tiek dainoje „Especially In Michigan“, kurioje dainuojama apie „lietingą lietuvį“.

Visi bilietai į „Red Hot Chili Peppers“ koncertą Kaune – išpirkti. Grupė Lietuvoje pasirodys, pristatydama pernai išleistą naujausią savo albumą „I'm With You“.

Nežinia, ar Lietuvoje 49-erių A. Kiedis ir kiti grupės nariai praleis ir sekmadienį – kitas gastrolių koncertas jų pirmadienį laukia Taline.

Red Hot Chili Peppers“ koncertą Kaune apšildys viena geriausių jaunosios kartos britų „indie“ roko grupių „The Vaccines“, neseniai grojusi didžiausiame Baltijos šalių festivalyje „Positivus“ Latvijoje.

Pagrindinės vakaro žvaigždės „Red Hot Chili Peppers“ į Lietuvą atvyko iš Varšuvos, kur koncertavo penktadienį.

Kitaip nei daugelis kitų roko žvaigždžių, grupė neprašė kiekvienam muzikantui įrengti atskiro persirengimo kambario - prieš koncertą laiką atlikėjai leis kartu. Jokių išskirtinių reikalavimų dėl erdvaus kambario nėra - prašoma keleto patogių sofų, kėdžių, stalo ir keleto medžių ar augalų vazonuose.

Užkulisiuose taip pat paprašyta įrengti atskirą meditacijos kambarį, taip pat - atskirus kambarius vokalisto ir būgnininko repeticijoms.

Maistą grupei ir jos palydai užkulisiuose ruoš ir patieks kartu keliaujantis virėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.