„Red Hot Chili Peppers“ iš Lietuvos išlydėti su dainomis ir dovanomis (papildyta muzikantų įspūdžiais)

Viešnagę Lietuvoje baigiančios grupės „Red Hot Chili Peppers“ dainininkas Anthony Kiedis sekmadienio vakarą iš viešbučio išvyko, vilkėdamas sportinius marškinėlius su mūsų šalies vėliavos simbolika. Šeštadienio vakarą siautulingą koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje surengusi grupė išvyksta į Estiją – šios šalies sostinėje Taline jie gastroles pratęs pirmadienį.

"Red Hot Chili Peppers" dainininkas A. Kiedis su sūnumi Everly Bearu.<br>R. Neverbickas
"Red Hot Chili Peppers" dainininkas A. Kiedis su sūnumi Everly Bearu.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 30, 2012, 1:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:57 PM

Po koncerto Kaune „Red Hot Chili Peppers“ nariai naktį išvyko į Vilnių – viešnagės Lietuvoje metu buvo apsistoję sostinės senamiestyje įsikūrusiame viešbutyje „Narutis“.

Sekmadienį pasivaikščioję po miestą, muzikantai vakarop iškeliavo į oro uostą, kur jų jau laukė privatus lėktuvas.

Saugodamiesi fotografų ir nepageidaujamo dėmesio, atlikėjai iš viešbučio žengė pro atsarginį išėjimą.

Juos pasitiko keliolika gerbėjų, kurie dainininko dėmesį bandė linksmai atkreipti, dainuodami „Ne tau, Antanai, mėlynas dangus“ - perfrazuotą „Anties“ dainos priedainį.

„Graži daina“, - nusikvatojo su ketverių metų sūnumi Everly Bearu iš viešbučio žengęs A. Kiedis. Tačiau jis neturėjo laiko fotografuotis su gerbėjais ar dalinti autografų – skubiai sėdo į išnuomotą mikroautobusą ir išvyko.

Marškinėliai su lietuviška simbolika – Lietuvos užsienio reikalų ministerijos ir mūsų šalies ambasadoriaus Vengrijoje Renato Juškos dovana.

Grupės „Red Hot Chili Peppers“ gerbėjas R. Juška susitiko su dainininku ir jam įteikė ne tik marškinėlius, bet ir įrėmintą genealoginį medį, atspindintį lietuviškas A. Kiedžio šaknis. Dainininką, kurio proseneliai Antanas ir Julija Kiedžiai prieš šimtmetį į JAV emigravo iš Lietuvos, dovana pradžiugino.

Tiesa, savo lietuviškų šaknų A. Kiedis neakcentavo koncerto Kaune metu - apie tai, kad grupėje yra lietuvių kilmės dainininkas, publikai priminė grupės bosininkas Flea.

Pats A. Kiedis plepėti su auditorija nesiveržė - visą dėmesį sutelkė į dainavimą ir siautulį scenoje, kurį matant, sunkiai buvo galima tikėti, kad šį rudenį jam sukaks penkiasdešimt.

„Aš nesu daug kalbantis žmogus. Tai nereiškia, kad man nesvarbi ši viešnagė. Bet mūsų grupėje dažniausiai kalba Flea. Aš labai džiaugiuosi, kad pagaliau esu čia, tik gaila, kad turiu tiek mažai laiko“, - dar prieš koncertą lrytas.lt sakė A. Kiedis.

Kai kurie gerbėjai Lietuvoje turės ypatingą suvenyrą - prieš renginį užkulisiuose dainininkas mielai suraitė autografus ant keleto savo autobiografinės knygos egzempliorių ir koncerto plakatų.

Po šeštadienį vykusio koncerto muzikantai arenoje valandą palūkėjo, kol išsiskirstys prie arenos susidariusios žiūrovų transporto spūstys. Nuobodulį jie gainiojo, užkulisių arenos koridoriuose spardydami futbolo kamuolį.

A. Kiedis su bičiuliais nesilinksmino - visą dėmesį skyrė sūnui, kuriam užkulisiuose buvo įrengtas jaukus žaidimų kambarys ir pasamdyta auklė. Išeidamas iš arenos, A. Kiedis su sūnumi dainavo vaikišką dainelę ir mažylį mokė lietuviško „ačiū“.

„Tai buvo labai geras koncertas. Šiose gastrolėse mūsų visur laukia gera publika, bet ši buvo visiškai išprotėjusi. Bet tuo pačiu - ir labai mandagi. Per visą koncertą tik vienas žmogus bandė perlipti barjerą, skiriantį grupę nuo žiūrovų. Išvakarėse Varšuvoje tokių buvo gal tūkstantis“, - „Lietuvos rytui“ sakė „Red Hot Chili Peppers“ gastrolių vadybininkas.

„Lietuva, aš šito niekada nepamiršiu. Jūsų dosnios sielos. Tikras rokas“, - tinkle „Twitter“ muzikantų emocijas reziumavo Flea.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.