Į Vilnių atvyksta klajojantis mini orkestras „OqueStrada“

Jau šį rugpjūtį vyksiantis pirmasis Lietuvoje world music festivalis „Pasaulio muzika gyvai ’12“ prasidės iš tiesų įspūdingai – jį atidarys klajojanti grupė iš Portugalijos „OqueStrada”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2012, 11:08 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:05 PM

Charizmatiškieji „OqueStrada” paneigia seną posakį, kad savoje žemėje pranašu nebūsi – savo darbu bei kūryba jie įnešė šviežią oro gūsį į portugalų muziką ir netgi ją pakeitė. Nacionaline Portugalijos vertybe vadinama grupė gimė iš vokalistės Martos Mirandos ir kontrabosisto Jean-Marc Pablo aistros muzikai: kartu jie sukūrė mobilų muzikinį projektą. Šis savotiškas mini orkestras visada pasiruošęs keliauti, jame asmenybės ir unikalumas yra visa ko esmė.

Nuostabiai švariai skambantis vokalas, didžiulė visų narių energija bei laisvė grupei suteikia nepakartojamo, užkrečiančio žavesio. Jų kūryba sujungia, atrodo, nesuderinamus dalykus, skendi kažkur tarp miesto ir kaimo, tarp dviejų amžių – viso to rezultatas yra portugališkas skambesys, puikiai atspindintis šios besikeičiančios, kosmopolitiškos šalies dvasią. „OqueStrada” muzika persmelkta šviežio, su afrikietiškais, braziliškais ritmais persipinančio, bet kartu ir tradicinio Fado – iš Portugalijos kilusio muzikos žanro, dažniausiai melancholiškai pasakojančio apie nelaimingą meilę, išdavystę, mirtį, neviltį, vandenyną.

Klajokliai „OqueStrada” leistis į jaudinančią muzikinę kelionę ir padės atrasti dar nepažintą Portugalijos dvasią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.