Stingo koncertas Kaune: legendinės dainos ir pokštai su Lavrinovičiais

Dainininkas Stingas antradienį penktą sykį savo karjeroje publikai lietuviškai tarė „Labas vakaras“. Pirmą sykį Kaune apsilankęs garsus britų atlikėjas surengė jubiliejinių gastrolių koncertą „Žalgirio“ arenoje, kurį stebėjo apie šešis tūkstančius žiūrovų.

Stingas per koncertą Kaune buvo puikiai nusiteikęs.<br>M. Patašius
Stingas per koncertą Kaune buvo puikiai nusiteikęs.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 1, 2012, 1:55 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:29 PM

Artisto gastrolės „Back To Bass“ skirtos jo solinės karjeros 25-mečiui paminėti.

60-metis artistas, kurio tikrasis vardas – Gordonas Matthew Sumneris, nuo praėjusių metų rudens surengė per šimtą pasirodymų, kuriuose garsiausius kūrinius atliko su penkių muzikantų grupe.

Antradienio vakarą pasaulinės gastrolės finišavo Kaune. Į paskutinį koncertą atlikėjas atvyko puikiai nusiteikęs, jo gerą nuotaiką tik sustiprino puikus publikos priėmimas.

Popiet į Kauną iš Rygos privačiu lėktuvu atskridęs atlikėjas iškart nuskubėjo į repeticiją.

Jos metu artistas rodė, kad jį jau užplūdo žaisminga paskutinio gastrolių vakaro nuotaika – improvizuodamas grojo melodijas iš filmų ir net vaikiškas daineles.

Iškart po repeticijos atlikėjas pozavo suvenyrinei nuotraukai scenoje – su muzikantais ir visais 40 savo gastrolių dalyvių. Ši fotografija iš Kauno papuoš dainininko asmeninį albumą.

Prieš pasirodymą Stingas susitiko su būreliu gerbėjų, tarp jų - ir portalo lrytas.lt surengto konkurso laimėtojais.

Didžiausią šypseną Stingui sukėlė į užkulisius žengę krepšininkai – broliai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai.

„Aš nepakankamai aukštas, duokite man dėžę, kad galėčiau ant jos užlipti“, - fotografuodamasis su sportininkais, kvatojosi atlikėjas.

Broliai Lavrinovičiai greitai susiorientavo situacijoje ir Stingui padėjo – kilstelėjo jį už parankių. Matydami šį vaizdą, atlikėjo vadybininkai leipo juokais.

Susitikime dainininkas ne tik dalijo šypsenas ir autografus, bet ir pats gavo dovanų – dailininkas Vladas Mackevičius jam įteikė savo paveikslą – suvyniotą į popierių, tad nebuvo aišku, kas jame pavaizduota.

Po aštuntos vakaro į sceną be jokių „apšildančių“ atlikėjų žengęs dainininkas koncertą pradėjo pakilia nata – užgesus šviesoms, pasigirdo dainos „If I Ever Lose My Faith In You“ akordai, publika pritardama suošė.

Stingas jau seniai nesirūpina vizualine savo šou dalimi ir visą dėmesį sutelkia į muziką – koncertuoja didžiulės juodos užuolaidos fone, apšvietimo efektai – minimalūs. Pats artistas į sceną žengė, mūvėdamas džinsus ir vilkėdamas suvenyrinius savo gastrolių marškinėlius, kokių koncertuose gali įsigyti visi norintys.

Kauniečius jis džiugina su žinomų muzikantų grupe, suburta šioms gastrolėms – daugiau nei du dešimtmečius kartu koncertuojančiu gitaristu Dominicu Milleriu, garsiu džiazo ir roko būgnininku Vinnie Colaiuta, pianistu Davidu Sanciousu, pritariančia vokaliste Jo Lawry ir smuikininku Peteriu Tickelliu.

Jau po pirmojo kūrinio Stingas priminė, kad gastrolių paskutinis vakaras yra ypatingas, padėkojo visai komandai, kuri devynis mėnesius su juo grojo, koncertuose įrenginėjo apšvietimą ir įgarsinimą, gamino maistą, vairavo vilkikus su aparatūra.

Puikiai nusiteikęs dainininkas visą parterį netrukus pašokdino grupės „The Police“, kurioje praeityje dainavo, kūriniu „Every Little Thing She Does Is Magic“.

Iškart pasijuto, kad grupės muzikantai nėra tik statistai – į kūrinius buvo įpintos žavios mušamųjų, gitaros, klavišinių instrumentų improvizacijos ir kitų melodijų nuotrupos.

Publiką nuo pirmų akimirkų pakerėti nusprendęs Stingas jau pačioje koncerto pradžioje atliko ir vieną garsiausių savo dainų „Englishman In New York“, bet kai savo arsenale turi tiek daug žinomų kūrinių, gali sau leisti tokią prabangą.

„Seven Days“, „Heavy Cloud, No Rain“, „I Hung My Head“, „The Police“ laikų hitas „Demolition Man“ - visi šie kūriniai, padedant muzikantų grupei, įgijo naujų spalvų.

„Kaip lietuviškai lapė? Kaip, kaip? Nepykite, man tai panašu į omarą (angl. „lobster“ - Red.)“, - pristatydamas metaforų kupiną dainą apie dviejų lapių istoriją „The End Of The Game“, - kvatojosi Stingas, vis kartojęs lietuvišką „ačiū“ ir klausinėjęs publikos, ar jos neerzina jo angliškas akcentas.

Publika atokvėpio dozę gavo, skambant lyriškajai „Fields Of Gold“, bet jau netrukus Stingas net ir tribūnose sėdinčiuosius pašokdino energinga kūrinio „Message In The Bottle“ versija.

O tada vėl leido susikaupti ir išvydo iškeltų mobiliųjų telefonų švieselių jūrą – pasigirdus pirmiesiems nuostabiosios baladės „Shape Of My Heart“ akordams.

Publiką meistriškai šokdindamas ir vėl ramindamas Stingas „Žalgirio“ arenoje mėgavosi dvi valandas.

Į programą jis įtraukė ir televizijos bei radijo neišreklamuotų dainų - „Wrapped Around Your Finger“ ir „The Hounds Of Winter“ publika sutiko taip pat dėmesingai.

Savo minutę šlovės gavo visi grupės muzikantai – tiek uraganą būgnais sukėlęs V. Colaiuta, tiek į linksmą muzikinę dvikovą su Stingu įsivėlęs P. Tickellis, Vakarų žiniasklaidos jau vadinamas šio koncertų turo atradimu.

Pagrindinės koncerto dalies pabaigą paskelbė iki skausmo žinoma melodija - „Roxanne“. Kūrinys virto dešimties minučių improvizacija – ore pakvipo džiazu.

Atsisveikinęs su žiūrovais, Stingas bisui į sceną grįžo net tris kartus – publika gavo viską, ko galėjo tikėtis, nuo bene populiariausio atlikėjo repertuaro kūrinio „Every Breath You Take“ iki koncertą baigusios švelniosios „Fragile“.

Paskutinį sykį užkabinęs akustinės gitaros stygas, Stingas nusilenkė, skubiai nusileido nuo scenos ir, užkulisiuose persirengęs marškinėlius, iškart sėdo į automobilį.

Dar žiūrovams skirstantis, jis jau skubėjo į oro uostą. Užuot likęs Kaune švęsti gastrolių pabaigos, dainininkas išskubėjo į Londoną – susitikti su artimaisiais, kurių per šias ilgas gastroles jau spėjo pasiilgti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.