„Galapagai/Roko naktys“: pirmoji diena, atrodė, nesibaigs

Pirmoji vieno didžiausio Lietuvoje muzikos ir pramogų festivalio „Galapagai/Roko naktys“ diena baigėsi sulig akustiniais gitarų koncertais šalia palapinių ir didžiųjų scenų. Gitaros pasibaigus trankiajai festivalio daliai griebėsi ir pats Viktoras Diawara, kuris kuruoja vieną iš festivalio scenų.

Akimirka iš festivalio „Galapagai/Roko naktys“.<br>Maz Lin Noir
Akimirka iš festivalio „Galapagai/Roko naktys“.<br>Maz Lin Noir
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-04 14:57, atnaujinta 2018-03-17 14:36

„Pirmoji „Galapagų“ diena taip įsiubavo minią, kad didžioji dalis žmonių vakar nenorėjo pabaigti vakarėlio, kol pilnai neišaušo“, – patenkintas startinės „Galapagų/Roko naktų“ dienos įspūdžiais dalinosi festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Festivalis, kurį pradėjo muzikantai norėdami padaryti šventę sau, savo draugams muzikantams ir draugų draugams, šiemet švenčia dešimtus metus ir tikrai nebepanašus į tą nedidelį susibūrimą prieš dešimtmetį.

„Festivalis išaugo, lankytojų čia dabar kone šimtą kartų daugiau nei pirmais metais“, – sako A. Barniškis-Blėka.

Pirmosios dienos svarbiausiu ir įspūdingiausiu „Galapagų/Roko naktų“ pasirodymu tapo britų drum & bass stipruolių „Chase & Status“ šviesų ir muzikos šou.

Nors grupė buvo itin laiminga turėdama progą pirmą kartą savo karjeroje groti Lietuvoje, tik baigę pasirodymą „Chase & Status“ asmeniniu lėktuvu išskrido iš Lietuvos tęsti savo suplanuotų koncertų maratono.

Zaraso salą, kurioje vyksta festivalis, vakar taip pat sprogdino lietuviai legendiniai „BIX“, grojantis „Galapaguose/Roko naktyse“ nuo pat pirmojo festivalio, energingieji „Despotin Fam“ ir dar kelios dešimtys grupių bei muzikinių projektų.

„Sulaukėme nemažai svečių iš kaimyninės Latvijos, vien žiniasklaidos atstovų iš ten atvyko apie dvidešimt“, – brolių latvių susidomėjimu festivaliu džiaugėsi Blėka.

Šiandien festivalyje pasirodys Andrius Mamontovas, „G&G Sindikatas“, vokiečių industrial metal grupė „Oomph!“, kurių į Lietuvą atvyksta viso 18 žmonių, bei daugelis kitų grupių bei atlikėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.