„Karklėje“ Lotynų Amerikos ritmų maratonas

Šoks be sustojimo

Festivalio dalyvius mokys Zumba šokių trenerės.
Festivalio dalyvius mokys Zumba šokių trenerės.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2012, 10:09 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:04 AM

Šoks be sustojimo

Zumba maratonai ir pamokos pirmiausia išplito Amerikoje, o vėliau persikėlė į Pietų Europą, kur jie labai dažnai rengiami paplūdimiuose.

„Vienerius metus Graikijoje dirbau Zumbos trenere. Teko dalyvauti galybėje Zumba vakarėlių bei maratonų, mačiau, kaip žmonės net ir nemokėdami šokti linksminasi, kaip dūksta paplūdimyje, todėl ir pamaniau, kad labai smagu tokią pramogą pristatyti ir „Karklės“ festivalyje. Juk ir čia galime šokti ant smėlio“, - pasakojo „Tumbao.lt“ Zumba trenerė Kamilė Šulcaitė.

Merginos teigimu, toks šokis-sportas ne tik kad neišvargina, bet priešingai, pakrauna puikia energijos doze, nes pradėjęs šokti nebegali sustoti.

„Tai ne tik fitness treniruotė, bet ir puiki galimybė pramokti Lotynų Amerikos šokio žingsnelių. Viskas išmokstama šokant kartu su treneriu“, - pridūrė Italijoje bei Vengrijoje Zumba šokio paslapčių besimokiusi Augustina Kropaitė.

Skleis pietietišką nuotaiką

Nors visos trys merginos yra lietuvaitės, tačiau tikino, kad temperamentas ir vidinė šokėjo ugnis priklauso tik nuo jo paties aistros šokiui ir muzikai, todėl karštų emocijų maratono metu tikrai netrūks.

Graikijoje, Turkijoje bei Italijoje kartu su Lotynų Amerikos treneriais savo įgūdžius tobulinusios merginos tikino, jog pasistengs ir „Karklės“ festivalio dalyviams įkvėpti pietietiško pasiutimo.

„Šoksim tol, kol įkaisim taip, kad net po maratono sulindę į šaltą Baltijos jūrą, ją sušildysime“, - juokavo A. Kropaitė.

„Praktika rodo, jog šokant Zumba, su kiekvienu šokiu žmonės vis labiau atsipalaiduoja ir dažnai lieka šokti tik su maudymosi kostiumėliais ar glaudėmis, todėl akis kur paganyti bus ir tiems, kurie stebės maratoną“, - šmaikštavo K. Šulcaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.