„Visagino Country“ baigėsi, kaubojiškos skrybėlės metams keliauja į spintą!

Šeštadienį vakare Visaginas ūžė nuo kantri muzikos. Baigiamasis festivalio „Visagino Country 2012“ koncertas į miesto stadioną pritraukė tūkstančius visaginiečių ir miesto svečių. Ant festivalio scenos dvi dienas lipo ne tik žinomi muzikantai, bet ir garbūs miesto žmonės: merė Dalia Štraupaitė, olimpinis čempionas, visaginietis Jevgenijus Šuklinas, festivalio iniciatorius Virgis Stakėnas.

Festivalio "Visaginas Country" akimirkos.<br>A. Shuminskij ir R. Kazakov
Festivalio "Visaginas Country" akimirkos.<br>A. Shuminskij ir R. Kazakov
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2012, 12:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:17 AM

Šeštadienį publiką linksmino grupės iš Danijos, Slovakijos, Austrijos. Tradiciškai žiūrovai šventės metu galėjo išmokti kantri šokio. Scenoje pasirodė ir V. Stakėnas bei žavių lietuvaičių kolektyvas „Vixva“. Koncertą baigė pripažintas kantri muzikos atlikėjas iš JAV Ray'us Scottas su grupe, o nakties dangų nudažė fejerverkai.

„Visagino Country“ – tai triukšmingiausias ir didžiausias renginys ramaus žalio miesto gyvenime. Tai proga stadiono minioje netyčia pamatyti savo senus pažįstamus. Daugelis jaunų žmonių po mokyklos išvažiuoja studijuoti į kitus Lietuvos ir užsienio miestus ir čia gali sutikti savo retai matomus klasiokus ir vaikystės draugus.

Prie miesto stadiono įsikūrė palapinių miestelis. Svečiai atvažiavo iš įvairių miestų su savo mašinomis. Vieni pastatė mažas palapines, kiti ir erdvius tentus visai šeimai ir draugų būriui.

Kai kurie visaginiečiai, norėdami sutaupyti 10-20 litų už bilietą į festivalį, muzikos klausėsi ir linksminosi greta stadiono esančiame parkelyje.

Kaubojiškos skrybėlės ir tamsoje žibantys kinietiški niekučiai puošė žmones, kurie apžiūrinėjo stadione ratu sustatytus prekeivių stalus. Populiariausią festivalio atributą – kaubojišką skrybėlę, – vietoje dirbę prekeiviai siūlė už 15 ir daugiau litų. Mugės dalyviai kvietė ne tik pirkti skrybėles, žuvį, mėsos gaminius, suvenyrus, papuošalus, kvepalus, vilnos gaminius, bet ir smagiai praleisti laiką – pašokinėti ant batuto, nusileisti nuo didžiulės pripučiamos pilies, pašaudyti.

Renginio štabas, įsikūręs Visagino akrobatikos sporto mokykloje, dirbo visą naktį. Festivalio organizaciniame komitete karaliavo moterys. Šeštadienio koncerto metu vienintelis šio ratelio vyras gavo dovanų gitarą. Jis sakė, kad dovana primena jam moters figūrą, žadėjo ja rūpintis ir groti ne tik pats, bet ir leisti kitiems.

„Visagino Country“ – tai tradicinė šventė, kuri vyksta nuo 1991 metų ir švenčiama kartu su Visagino miesto švente. Visą rugpjūtį miestą džiugino muzikiniai, literatūriniai vakarai, sporto renginiai, parodos, šokių pamokos, teatrų pasirodymai, religiniai renginiai.

Visaginas yra jauniausias miestas Lietuvoje, šiemet jam sukako 37 metai. Iš pradžių jis gavo Sniečkaus vardą, vėliau, prieš 20 metų buvo pervadintas ir tapo Visaginu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai