Pakruojo dvare koncertavo Maskvos roko grupė „Megapolis“

Šeštadienį Pakruojo dvaro pokylių salėje koncertavo Maskvos roko grupė „Megapolis“. Koncertas vyko puikia akustika pasižyminčioje dvaro pokylių salėje, anksčiau buvusioje sportinių varžybų vietoje. Grupė atliko 2010 metais išleisto albumo „Supertango“ dainas. Jį „Megapolis“ išleido po 14 metų pertraukos, tačiau neliko nepastebėti. Muzikologai tikina, kad tai geriausi grupės kūriniai.

Pakruojo dvare koncertavo roko grupė „Megapolis“<br>A. Padora ir N. Kurmanavičiūtė
Pakruojo dvare koncertavo roko grupė „Megapolis“<br>A. Padora ir N. Kurmanavičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora

2012-08-19 18:04, atnaujinta 2018-03-17 07:14

Šiuo metu rokeriai įrašinėja naują albumą „1967-ieji“. Į jį sudėtos dainos simbolizuoja senosios epochos pabaigą ir naujosios pradžią.

Grupė buvo palydėta audringais plojimais. „Megapolį“ sudaro vokalistas Olego Nesterovo dainos, gitaristai Dmitrijus Pavlovas ir Michailas Gebolajevas, smuikininkas Andrėjus Karasiovas, mušamųjų instrumentalistas Antonas Daškis.

„Mūsų grupė paskutinį kartą Vilniuje koncertavo 1989-aisiais. Pakruojo dvare mes esame pirmą kartą. Čia yra ypatinga, puikia akustika ir aplinka pasižyminti vieta. Muzika pati, kaip baglentininkai, plaukia „ant bangos“. Muzikantams svarbiausia ją išgyventi savyje. Visos mūsų dainos – meilei ir apie ją. Ir tai nebūtinai gali būti moters ir vyro meilė“, – sakė „Megapolio“ grupės vadovas Olegas Nesteras.

Pakruojo dvaro šeimininkas Giedrius Klimkevičius jau dvidešimt septynerius metus sukasi muzikiniame pasaulyje. Jis pripažino, kad Rusijos roko grupė dovanojo muzikos gerbėjams nepakartojamas akimirkas.

Beveik kiekvieną savaitgalį Pakruojo dvaro „baltojoje menėje“ rengiami klasikinės muzikos vakarai. Juose skamba prancūzų kompozitoriaus, vargonininko, dirigento, pianisto Kamilio Sen Sanso, virtuoziškai sujungusio klasikinę muziką, džiazą ir tango argentiniečio Astoro Piazollos, vieno žymiausio Vokietijoje pirmosios baroko pusės Georgo Fridricho Hendelio ir kitų kompozitorių kūriniai.

Pakruojo dvaras yra tinkamiausia vieta žymiausių šalies ir užsienio klasikinės muzikos atlikėjų koncertams. Mano svajonė, kad muzikiniai vakarai tęstųsi“, – neslėpė užmojų G. Klimkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.