„Vilnius Music Week“ dalyviai „Kamanių šilelis“ groja ir stalčiumi (video)

Rugpjūčio 30 – rugsėjo 2 dienomis festivalyje “Vilnius Music Week 2012” pasirodys daugiau nei 40 įvairių muzikos žanrų atlikėjų ir grupių. Vienas unikaliausių duetų - “Kamanių šilelis”, grojantis eksperimentinį neofolką itin originaliais instrumentais, tarp jų – savąją legendą turinčiu stalčiumi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-20 14:44, atnaujinta 2018-03-17 06:53

Kartą pamatęs “Kamanių šilelį” ilgai jo nepamirši. Kartu gyvenantys ir kuriantys dueto menininkai Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas paperka nuoširdumu ir pozityvu. Jie nenuspėjami ir linkę eksperimentuoti, kad ir instrumentais. Vienas tokių – savadarbis muzikinis stalčius.

“Kartais aš esu auksarankis, - šypteli M. Zemleckas, pasakodamas, kaip atsirado originalusis instrumentas. - Likus kelioms dienoms iki Kalėdų tvarkiausi namuose. Vis dar neturėjau dovanos Kamilei. O tėtis buvo palikęs automobilio įrankius, veržliarakčius. Jie netyčia iškrito ir suskambo. Pamaniau, kad dar geriau skambėtų pakabinti. Pritaisiau juos sename stalčiuje metalofono principu. Tai buvo mano kalėdinė dovana Kamilei.”

Merginą toks romantiškas siurprizas pakerėjo. “O ir instrumento pavadinimas - kamilefonas – genialus!” - sako K. Gudmonaitė.

Kamilefonas yra įamžintas dueto dainos “Miestuos” vaizdo klipe. Taip pat “Kamanių šilelis” groja gitara, ukulele, būgnu, mandolina, dambreliu, kitais folkloriniais instrumentais. Dauguma tekstų gimsta Kamilės galvoje. “Jie ateina iš pirminio gaivalo, nuo gimimo, iš mamos dainų”, - teigia mergina.

Savo atliekamą stilių duetas priskiria neofolkui. “Vienas “Rasabasa” muzikantas pasakė, kad tai, ką mes grojame, yra tęsinys folko muzikos – jei ji nebūtų nustojusi keistis, dabar turėtų skambėti panašiai”, - pasakoja M. Zemleckas.

Šią vasarą “Kamanių šilelis” sulaukė kvietimų į festivalius “Mėnuo Juodaragis”, “Žaibo rykštė”, “Saulėtosios naktys”, surengė koncertą Punsko lietuviams, taip pat leidosi į turą Varšuva – Berlynas – Hamburgas, o iš Vokietijos patraukė pakeleivingomis mašinomis per Turkiją iki pat Gruzijos.

Netrukus duetą bus galima išvysti festivalyje “Vilnius Music Week 2012”. Rugsėjo 1-ąją “Kamanių šilelis” pasirodys nemokamame koncerte prie Nacionalinio dramos teatro. “Apsidžiaugėme sužinoję, kad grosime būtent ten. Teatras mums abiems labai brangus”, - patikina Kamilė, studijuojanti režisūrą pas Gintarą Varną. Jos bendražygis Mantas – trečiakursis aktorius Aido Giniočio kurse.

“Vilnius Music Week 2012” festivalio dienomis viešose erdvėse ir klubuose taip pat koncertuos Markas Palubenka, “Sheep Got Waxed”, “Golden Parazyth”, “Empti”, “Me and My Monkey”, “The Independent”, “Colours of Bubbles”, “Mark Fiction”, “Freaks on Floor”, “Instrumenti” ir kt.

Festivalio partnerio - “Vilnius Temperature” susuktas “Kamanių šilelio” klipas “Miestuos”:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.