21 įdomus faktas apie į Lietuvą atvykstantį didžėjų S. Angello ir grupę „Swedish House Mafia“

Vieninteliame šiemet šokių muzikos renginyje Trakų pilyje „Stebuklas“ jau šį penktadienį kartu su spalvingomis tarptautinėmis pajėgomis pasirodys tikra elektroninės muzikos žvaigždė Steve'as Angello, kuris yra garsiojo trio „Swedish House Mafia“ narys. 29-erių didžėjaus ir prodiuserio iš Švedijos šou Trakuose taps vienu paskutiniųjų, į kurį jis keliauja kaip vienas iš „Swedish House Mafia“ įkūrėjų. Neseniai populiarumo viršūnėje esantis kolektyvas paskelbė apie netikėtas skyrybas, o gerbėjai nekantriai laukia grupės pranešimo apie paskutiniąsias koncertų datas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-20 14:45, atnaujinta 2018-03-17 06:53

Beje, pats S. Angello žurnalui „Rolling Stone“ apie „Swedish House Mafia“ išsiskyrimą sakė: „Priėjome tą tašką, kai nė vienas nebežinome, ką daryti toliau. Mes pasiekėme daugiau nei drįsome svajoti, nuėjome labai labai toli.“

Artėjant įspūdingam „Stebuklo“ šou Trakuose, kviečiame sužinoti įdomiausius faktus iš S. Angello ir garsiosios „švedų mafijos“ gyvenimo.

1. „Swedish House Mafia“ dėl trijų garsių „house“ muzikos didžėjų ir prodiuserių Axwello, S. Angello ir Sebastiano Ingrosso susijungimo nuo pat pirmųjų gyvavimo dienų 2008-ųjų pabaigoje buvo tituluota supergrupe.

2. Žurnalo „DJ Magazine“ geriausių didžėjų šimtuke trio 2011-aisiais „Swedish House Mafia” užėmė kaip jiems labai žemą - 10 vietą, tačiau muzikos specialistai ir jų kolegos tiki, kad šiais metais populiarusis trejetas turėtų šokti smarkiai į viršų ir priartėti prie Davido Guettos, Tiesto, Armino Van Buureno bei Deadmau5.

3. „Swedish House Mafia“ praėjusiais metais laimėjo ir MTV statulėlę kaip geriausia Švedijos grupė.

4. Per dvejus metus „Swedish House Mafia“ nariai surengė net 253 pasirodymus 15-oje valstybių.

5. „Facebook“ tinke jie turi įspūdingą skaičių gerbėjų – net 3 milijonus.

6. „Swedish House Mafia“ žodžiai apie išsiskyrimą „We came, we raved, we loved“ (liet. „Mes atėjome, mes kūrėme reivą, mes mylėjome“) tapo sparnuota fraze šokių muzikos mėgėjų gretose.

7. Teigiama, kad „Swedish House Mafia“ vyrukai patenka į geriausiai pasaulyje apmokamų didžėjų 30-uką, kiekvienas jų per pastaruosius metus už šou su trio gavo po 11,2 mln. litų. Tuo tarpu bendras vieno S. Angello uždarbis, kaip pranešė Vesperblack.com, siekė net 50,4 mln. litų.

8. Apžvalgininkų teigimu, „Swedish House Mafia“, kaip ir tokie didžėjai kaip Calvinas Harrisas ar D. Guetta, svariai prisidėjo prie gyvos šokių muzikos populiarinimo.

9. Reperis Tinie Tempah su „Swedish House Mafia“ įrašė ketvirtąjį savo singlą „Miami 2 Ibiza“, kuris ne tik tapo karščiausių vakarėlių hitu, bet ir sulaukė beveik 50 milijonų peržiūrų „Youtube“.

10. „Swedish House Mafia“ turi savo vardinį festivalį Majamyje - „Masquerade Hotel“, į kurį kasmet susirenka per 20 000 žmonių. Šiais metais švedų trijulė buvo viena pagrindinių JAV festivalio „Coachella“ žvaigždžių. Visai neseniai „Swedish House Mafia“ kaip pagrindinės žvaigždės pasirodė ir festivalyje „Milton Keynes Bowl“, kur jiems plojo net 65 000 žmonių minia.

11. Muzikos ratuose iš Švedijos sostinės Stokholmo kilę „Swedish House Mafia“ taip pat vadinami SHM arba „Swedes“.

12. S. Angello ir S. Ingrosso susipažino Stokholme dar būdami vaikais ir tapo geriausiais draugais. Su trečiuoju kolega Axwellu didžėjai susibičiuliavo gerokai vėliau.

13. 2010-aisiais „Swedish House Mafia“ teko ieškoti naujos įrašų kompanijos, nes nesutapo trijulės ir su jais dirbusios tarptautinės kompanijos EMI tolimesnės veiklos idėjos.

14. S. Angello daugybės kolegų ir gerbėjų pagarbą užsitarnavo ir dėl savo principų. 2009-aisiais jis įsivėlė į skandalą su garsiąja Paris Hilton, kai vakarėlio metu nepanoro sugroti kūrinio pagal jos pageidavimą. Viskas baigėsi ne tik susistumdymu su šviesiaplaukės turtuolės vaikinu, bet ir tūkstančiais straipsnių, išnešusių S. Angello vardą į mases.

15. 2010-ųjų rudenį „Swedish House Mafia“ metė pirštinę kone visam šokių muzikos pasauliui. Trijulė paskelbė, kad per patį šokių muzikos industrijos konferencijos „Winter Music Conference“ įkarštį Majamyje 2011-ųjų kovą surengs išskirtinį 10-ies valandų vakarėlį, net nepranešdami, kas bus vakaro atlikėjai. Nors tokia nepagarba buvo rizikinga, visi 15 tūkst. bilietų į vakarėlį buvo iššluoti.

16. S. Angello išgarsėjo 2004-aisiais, išleidęs grupės „Eurythmics“ kūrinio „Sweet Dreams“ remiksą. Atlikėjo diskografijoje taip pat galime išvysti tokių atlikėjų kaip Will.i.am, Justinas Timberlake‘as, Fergie, Moby remiksus.

17. Po „Swedish House Mafia“ išsiskyrimo Steve'as pratęs savo sėkmingą karjerą ir ypač daug dėmesio skirs iki šiol labai sėkmingai jo įrašų kompanijai „Size Records“ bei pasaulyje gerai žinomai renginių serijai „Size Matters“. S. Angello kompanijoje savo įrašus leido Maxas Vangeli, Tiesto, Deadmau5, Laidback Luke'as, Sanderis Van Doornas, Avicii ir kiti.

18. Pasirodydamas vienas S. Angello kartais pasivadina „Who‘s Who“ ir yra išleidęs kūrinius „Not So Dirty“ ir „Sexy Fuck“.

19. S. Angello tėvas graikas buvo nužudytas, kai didžėjus buvo paauglys.

20. Savo muzikinę karjerą S. Angello pradėjo maišydamas hiphopą, „breakbeat“ ir aštuntojo dešimtmečio klasiką, tačiau vėliau pasinėrė į „house“ muziką.

21. S. Angello yra susižadėjęs su švedų modeliu ir televizijos laidų vedėja Isabel Adrian. Jie turi dvi dukteris – 2010-aisiais gimusią Monday - Lily ir 2012-ųjų balandį gimusią Winter - Rose.

Bilietais į išskirtinę šokių muzikos naktį su „Swedish House Mafia“ įkūrėju S. Angello, Maxu Vangeli, AN21, Ignu bei Jovani galima įsigyti „Bilietų pasaulio“ kasose ir interneto svetainėje www.ticketpro.lt.

Šį renginį organizuoja svarbiausių šių metų muzikinių įvykių Lietuvoje, tarp kurių pirmieji „Red Hot Chili Peppers“ ir Lady Gagos koncertai, organizatoriai „BDG Music“ bei populiariausias šokių muzikos klubas „Exit“.

„Swedish House Mafia“ daina „Save The World“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?