Antrąjį „Gargaro“ sezoną pradės vokiečių smarkuolis Apparat (video)

Pailsėjusi ir pasisėmusi įspūdžių Lietuvoje bei pasaulyje Kauno kultūrinio taško „Gargaras“ komanda jau ruošiasi pirmajam savo gimtadieniui. Rugsėjo 21-ąją su sukaktimi bei antrojo sezono pradžia kauniečius sveikins vokiečių atlikėjas Apparat.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2012, 3:33 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:49 AM

Prieš metus buvusį kailių fabriką savo iškaba papuošęs ir iš esmės atgaivinęs „Gargaras“ per pirmąjį veiklos sezoną užsitikrino aktyvų kultūrai neabejingų žmonių palaikymą. Čia nuo praėjusio rugsėjo spėjo apsilankyti lankėsi tokie užsienio atlikėjai, kaip Free the Robots, Funkineven, Benas Westbeechas, Johnny Fiasco, Jamesas Zabiela, Zombie Nation, Cosmin TRG ir kiti. Birželį „Gargarą“ vasaros atostogų išlydėjo bene gausiausią publiką čia sutraukęs „beatbox“ čempionas Dub FX.

Naują veiksmo vietą Kaune iškart „užskaitė“ ir daugelis Lietuvos muzikantų bei didžėjų, savo užsidegimu ir publikos palaikymu viršijusių pirmųjų „Gargaro“ veiklos metų planą. Industrinėje aplinkoje įvyko ne vienas susivienijimų „Silence“, „Liverpool“, „Street Up“ renginys, koncertavo „Happyendless“, Alina Orlova, Jurga Šeduikytė, „Gerai Gerai & Miss Sheep“, „Freaks on Floor“, „G & G Sindikatas“ ir kiti, visi kaip vienas sveikinę nekasdienišką kultūrinę iniciatyvą ir besidžiaugę aktyviu gerbėjų palaikymu.

Muzika – esminis „Gargaro“ variklis, bet nevertėtų pamiršti ir kitų svarbių meninių iniciatyvų, radusių vietą tarp fabriko sienų. Audiovizualinės poezijos festivalis „TARP“ praėjusį rudenį čia rengė sukilimą, vasarį choreografas Gytis Ivanauskas pristatė spektaklį „Fobijos“, kovą vyko mados ir muzikos naktis „ART‘erija“.

Itin skambiais bei įvairiems menams atidžiais būti žadančius antruosius „Gargaro“ metus pradėsiantis Apparat, arba Sascha Ringas, prieš keletą metų jau viešėjo Kaune ir atliko gyvą savo kūrybos programą. Elektroninės muzikos prodiuseris iš Vokietijos į šio žanro gurmanų ausis pateko prieš dešimtmetį, kai su kolega T. Raumschmiere įkūrė leidyklą „Shitkatapult“. Vėliau Berlyno elektronikos aukso kasykloje „BPitch Control“ jis išleido bendrą albumą su Ellen Allien, o praėjusiais metais su kritikų puikiai įvertintu darbu „The Devil‘s Walk“ debiutavo tokius svarbius vardus kaip „Depeche Mode“ pristatančioje įrašų kompanijoje „Mute“.

Rugsėjo 21-ąją į pirmojo „Gargaro“ gimtadienio su Apparat programą įsilies ir ne vienas įdomus bei Kaune laukiamas lietuvių atlikėjas. Daugiau informacijos apie būsimą renginį jau netrukus pasirodys internete.

Apparat vaizdo klipas „Black Water“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.