Į Vilnių naktį atvykusi Lady Gaga gerbėjams siuntė oro bučinius

Populiarioji amerikiečių dainininkė Lady Gaga, antradienio vakarą pasirodysianti Vilniuje, jau  atvyko į Lietuvos sostinę. Pasaulinių gastrolių „The Born This Way Ball“ koncertą Vingio parke surengsiančią popžvaigždę privatus lėktuvas į Lietuvą atskraidino pusę pirmos nakties. Gerbėjai ją pasitiko džiaugsmo klyksmais, kai kurie verkė iš džiaugsmo, kad dainininkė palietė jų pirštus.

Lady Gaga į Lietuvą atvyko antradienio naktį.<br>T. Bauras
Lady Gaga į Lietuvą atvyko antradienio naktį.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 21, 2012, 5:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:12 AM

Tūkstančiai klausytojų šį vakarą mėgausis Lady Gagos pasirodymu – žadama, kad tai bus techniškai sudėtingiausias ir įspūdingiausia scenografija išsiskirsiantis popmuzikos šou Lietuvos istorijoje.

Gigantiškoje pilies formos scenoje pasirodysianti atlikėja prieš koncertą, jei tik norės, turės laiko apžiūrėti Vilnių, kur antradienio naktį ją pasitiko būrelis gerbėjų.

Vienoje šeštadienį koncertą surengusi atlikėja Austrijos sostinėje viešėjo iki pirmadienio vakaro.

Dainininkės planai ne sykį keitėsi – iš pradžių buvo planuojama, kad į Lietuvą ji atvyks pirmadienį popiet, vėliau skrydis kelis sykius nukeltas.

Paskutinis informacijos atnaujinimas skelbė, kad atlikėja į Vilnių atvyks apie pusę devintos vakaro, tačiau jos planai vėl pasikeitė – tuo metu lėktuvas tik kilo iš oro uosto Vienoje.

Nors muzikos pasaulio žvaigždės dažniausiai stengiasi slėpti savo atvykimo vietą ir laiką, Lady Gaga – ne iš tų, kurios vengtų smalsių gerbėjų žvilgsnių. Atvirkščiai – atlikėja mėgsta gerbėjų dėmesį.

„Svajoji Lady Gagą pamatyti iš arti? Dabar - tavo galimybė. Rytoj koncertą Vingio parke surengsianti žvaigždė į Vilniaus oro uostą atvyksta jau šį vakarą, po 21 valandos. Unikali proga pasitikti, pamojuoti ranka, šūktelėti sveikinimo žodį ir, kas žino, galbūt net gauti ir autografą. Parodykim, kaip smarkiai jos laukiam“, - socialiniame tinkle „Facebook“ vakar popiet paskelbė koncerto rengėjai „BDG Music“.

„Taip, tai tiesa. Lady Gaga atvyksta šį vakarą. Kiti jos planai neatskleidžiami, mes ir patys nežinome, kurį viešbutį pasirinko dainininkė ir kiek laiko ji praleis Lietuvoje.

Tačiau gavome atlikėjos sutikimą pranešti jos atvykimo laiką. Lady Gaga turi daugybę ištikimų gerbėjų, kuriems didelis džiaugsmas yra pamatyti savo dievaitę iš arti. Vilniaus oro uoste jie galės tai padaryti“, - sakė koncerto rengėjų atstovas Alius Karablikovas.

Žinią išgirdę dainininkės gerbėjai į oro uostą rinkosi jau popiet. Kelios moksleivės, pasipuošusios marškinėliais su Lady Gagos atvaizdu, prisipažino, kad į oro uostą atlėkė, vos tik pasklido žinia apie Lady Gagos atvykimą – penktą valandą vakaro.

Devintą vakarą prie vartų greta ypatingai svarbiems svečiams skirtos atvykimo zonos jau būriavosi apie šimtą gerbėjų. Jų gretos vis gausėjo – bijodami pavėluoti, gerbėjai prie vartų lėkė bėgte.

Daugelis jų pasipuošė drabužiais su Lady Gagos atvaizdu, rankose gniaužė dainininkės kompaktines plokšteles ir užrašų knygutes – vildamiesi gauti autografą.

Vienas vaikinas ant pečių nešėsi Lietuvos trispalvę, kitas plaukus nusidažė ryškiai mėlynai, ne viena mergina žvilgsnį slėpė tokios formos akiniais, kokius mėgsta nešioti dainininkė.

Ryškiai rožine šukuosena smalsius žvilgsnius traukusi 19-metė Viktorija pasakojo, jog jau nuo Lady Gagos karjeros pradžios domisi šios atlikėjos muzika.

„Ko tikiuosi iš koncerto? Stengiuosi nieko nesitikėti, kad nenusivilčiau. Bet neabejoju, kad renginys bus gniaužiantis kvapą“, - sakė mergina.

Netrukus pasklido žinia, kad Lady Gagos lėktuvas dar nė nepakilo iš oro uosto Vienoje. Gerbėjai nenusiminė – keitėsi telefono numeriais, diskutavo apie atlikėjos muziką ir vis choru užtraukdavo Lady Gagos hitus „Paparazzi“ ar „Bad Romance“.

Palūkėti savo numylėtinės jiems teko kone iki vidurnakčio – nė nežinodami, ar Lady Gaga žengs pro vartus, ar teks jai pamojuoti per tvorą, stovint keliolikos metrų atstumu. tačiau galimybės iš itin arti pamatyti savo dievaitę dauguma jos gerbėjų nebuvo linkę atsisakyti. Tiesa, dalis jų numojo ranka ir išvažiavo namo.

Lėktuvas Vilniaus oro uoste nusileido pusę pirmos nakties, tačiau gerbėjai Lady Gagos sulaukė tik po pusvalandžio. Lady Gaga iš lėktuvo autobusu buvo nuvežta į ypatingai svarbiems svečiams skirtą salę. Iš jos atlikėja žengė ne į jos laukiantį automobilį, o prie tvoros, skiriančios ją nuo gerbėjų.

Lydima apsaugininko, dainininkė per tvorą negalėjo paspausti gerbėjų rankų, tačiau lietė jų pirštus, dėkojo klykiantiems iš džiaugsmo lietuviams už šiltą sutikimą ir siuntė oro bučinius.

Dainininkės akis ir prietemoje slėpė juodi akiniai, ji buvo apsirengusi juodai ir avėjo įspūdingus "batus - žudikus".

Lietuviai bene pirmieji "gyvai" pamatė naująją dainininkės šukuoseną - socialiniuose tinkluose Lady Gaga keliomis valandomis anksčiau pasigyrė, kad persidažė plaukus rudai, palikdama vieną šviesią sruogą.

Atlikėjai sėdus į „Mercedes – Benz“ automobilį, jis išvažiavo pro policijos pareigūnų praskirtą būrį gerbėjų – šaukiančių ir mojuojančių trispalve. Beje, dainininkę po Vilnių vežiosiantys automobiliai - su Didžiosios Britanijos registracijos numeriais, jie paskui dainininkę keliauja per visą Europą.

Automobiliui riedant iš oro uosto, gerbėjai metėsi bėgti paskui jį, tačiau greitai atsiliko.

„Ji palietė mano pirštą“, - ašarodama iš džiaugsmo, sakė viena sutikime dalyvavusi moteris.

Atlikėja išvyko pailsėti į užmiestyje įsikūrusį viešbutį "Le Meridien Vilnius", kur jai užsakyti per 1500 litų parai kainuojantys brangiausi apartamentai.

Čia ji jau vengė dėmesio - fotografai ir keletas paskui dainininkės automobilį važiavusių gerbėjų buvo nuvyti ne itin draugiškai nusiteikusių apsaugininkų.

Antradienio popietę dainininkės laukia repeticija ir pasirodymas. Į Rygą, kur tęs gastroles, popžvaigždė turėtų išvykti trečiadienį.

Dainininkės pasirodymas žada šventę ne tik ausims, bet ir akims – scena, kuri jau įrengta Vingio parke, yra 79 metrų pločio, bene didžiausia, kokia popmuzikos koncertams buvo įrengta Lietuvoje.

Visą reikalingą koncertui įrangą į Lietuvą atgabeno net 55 vilkikai.

Koncerto rengėjai publiką ragina į renginį šį vakarą atvykti viešuoju transportu arba kelionę suplanuoti taip, kad automobilius būtų galima palikti toliau nuo koncerto vietos.

„Prie Vingio parko nėra daug vietos pastatyti automobiliams. Policija mus informavo, kad Geležinio vilko gatvėje statyti mašinų nebus leidžiama – tai trukdytų eismui. Iš miesto centro geriau į koncertą ateiti pėsčiomis“, - sakė A.Karablikovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.