„Vilnius Music Week“ scenoje dėmesio sieks ir M. Palubenka bei „Golden Parazyth“

Rugpjūčio 30 – rugsėjo 2 d. į festivalį “Vilnius Music Week 2012” atvykstančių muzikos pirklių laukia bemaž 60 ne tik pradedančių, bet ir itin aukštą meistriškumo lygį pasiekusių Lietuvos atlikėjų ir grupių. Šiuo metu muzikantai rengia “namų darbus” ir tikisi kuo geriau pasirodyti publikai.

M. Palubenka festivalyje pristatys naują lietuvišką dainą.<br>J. Stacevičius
M. Palubenka festivalyje pristatys naują lietuvišką dainą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-24 22:16, atnaujinta 2018-03-17 04:11

Vienas festivalio dalyvių - meistriškai akustinę gitarą valdantis ir jos skambesį kompiuterio garsais saikingai pagardinantis Markas Palubenka, savo sąskaitoje jau turintis kelis sėkmingus koncertus Maskvoje ir Sankt Peterburge, pasirodymą itin svarbioje Talino muzikos savaitėje ir festivalyje „Positivus“, Latvijoje.

“Vilnius Music Week 2012” programoje M.Palubenka pasirodys rugsėjo 1 d., Nacionalinio dramos teatro nišoje. “Ten grojau ir praėjusiais metais per Sostinės dienas. Buvo puikus koncertas, tai geros auros vieta, - sako išskirtinio talento atlikėjas. - Tiesą sakant, man nesvarbu, kur pasirodysiu, svarbu kaip tą ketinu padaryti. Dabar kaip tik apie tai mąstau.”

Vilniaus muzikos savaitėje klausytojams jis pateiks staigmeną: pristatys visiškai naują lietuvišką dainą. “Ne, ji tikrai nebus apie meilę”, - juokiasi Markas.

Festivalio suteikiamą galimybę pasirodyti muzikos pirkliams iš viso pasaulio atlikėjas priima oriai. “Žinoma, reikia nepamiršti žmonių, kurie klausosi koncerto turėdami savo tikslų. Tačiau bet kuris koncertas yra svarbus, nes jame tave gali pastebėti kas nors, kas vėliau atvers vieną ar kitą kelią. Todėl visada viską reikia daryti nuoširdžiai ir tikslingai”, - pataria M. Palubenka.

Festivalio „Vilnius Music Week 2012“ programoje pasirodys ir garsusis duetas „Golden Parazyth“, kiekvienai savo dainai keliantis pačius aukščiausius reikalavimus. „Labai gerai, kai gali pagroti ne tik saviškiams, bet ir tam tikrai daliai pasaulio. Svarbu neprarasti identiteto, savęs ir kokybiškai pasirodyti“, - sako “Golden Parazyth” lyderis Giedrius, taip pat pabrėžiantis, kad būtina turėti įsimintiną vardą, kuris išskirtų iš minios.

Ką savuoju norėjo pasakyti „Golden Parazyth“? „Žodis “gold“ - reiškia tai, kas patrauklu, „parazyth“ priešingai - šlykštumą. Abu šie dalykai yra kiekviename žmoguje, jie sukuria balansą. Bet aš negalvoju apie esmę. Man patinka, kad suvedus į „Google“ paiešką „Golden Parazyth“ neparodo nieko kito, tik mus, - juokiasi Giedrius. - Grupės pavadinimas visų pirma turi būti skambus ir „užkabinti“ ausį. O „Golden Parazyth“ nesunkiai įsimena ir lietuviai, ir užsieniečiai.“

Netrukus šį vardą žinos ir vienas įdomiausių pastarojo dešimtmečio elektroninės muzikos kūrėjų - amerikietis Nicolas Jaaras, kuris atidarys Vilniaus muzikos savaitę menų fabrike „Loftas“. Lietuviai „Golden Parazyth“ jo pasirodymą „apšildys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.