Duetas „Instrumenti“ gerbėjus vaišino latvišku putojančiu vynu

Viena populiariausių šių dienų Latvijos grupių „Instrumenti“ vieši Vilniuje. Penktadienio vakarą dainininkai Janis Šipkevicas ir Reinis Sejanas sostinės „Rūdnininkų“ knygyne surengė susitikimą su gerbėjais, kuriame raitė autografus ant debiutinio albumo „Tru“ viršelio ir kvietė pakelti taurę už draugystę su lietuviais.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 31, 2012, 10:40 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:41 AM

Praėjusio dešimtmečio viduryje duetą įkūrę vokalinės grupės „Cosmos“ nariai šiuo metu jam skiria visą savo dėmesį.

Popmuziką, elektronikos eksperimentus ir net fanką bei džiazo priemaišas savo kūryboje supynusi grupė garsėja įspūdingais pasirodymais su specialiomis vaizdo projekcijomis, dekoracijomis, grimu ir keičiamais kostiumais.

Latvijoje grupė jau išsikovojo žvaigždžių reputaciją, surengė koncertus keliolikoje užsienio šalių.

Lietuvoje duetas jau yra viešėjęs – grojo festivaliuose „Be2gether“ ir „Karklė Live Music Beach“. Tačiau šis jo vizitas – ambicingesnis už ankstesnius.

Mat grupė Lietuvos rinkoje pradeda prekiauti pernai išleistu debiutiniu savo albumu „Tru“. Albumą galima įsigyti kompaktinėje ir vinilo plokštelėje, taip pat – nusipirkti pernai Rygoje surengto „Instrumenti“ koncerto, į kurį susirinko 9 tūkstančiai žiūrovų, DVD.

Paspausti rankos „Instrumenti“ nariams ir gauti autografą atėjo kelios dešimtys klausytojų, tarp kurių – dueto „Gerai Gerai & Miss Sheep” narys Vilius Tamošaitis ir radijo laidų vedėja Raminta Vyšniauskaitė.

„Aš – jų prisiekusi gerbėja nuo tada, kai šią vasarą pamačiau festivalyje „Positivus“. Žinau visas dainas atmintinai, nemaniau, kad kada taip gali patikti latvių grupė“, - šypsojosi mergina.

Puikiai nusiteikę muzikantai svečius vaišino putojančiu vynu „Ryga“, kurio atsivežė iš gimtinės.

Šiąnakt grupė koncertuos menų fabrike „Loftas“, o šeštadienio vakarą – Katedros aikštėje. Pasirodymai įtraukti į festivalio „Vilnius Music Week“ ir „Sostinės dienų“ programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.