“Vilnius Music Week 2012” konferencijose aptartos ir pankės “Pussy Riot”

Šeštadienį pasibaigusių “Vilnius Music Week 2012” konferencijų temos skatino Baltijos šalis tapti viena muzikine rinka. Pranešėjai dalijosi savo patirtimi, kaip pelnyti reputaciją, kaip likti nepriklausomiems ir nepadaryti lemtingų klaidų. Taip pat buvo skirta dėmesio hipsterių ir pankų įtakai pasauliniams įvykiams.

Konferencijos svečias, buvęs "Pink Floyd" vadybininkas P. Jenneris (kairėje) ir "Vilnius Music Week" koordinatorius Lauras Lučiūnas.<br>D. Gražys
Konferencijos svečias, buvęs "Pink Floyd" vadybininkas P. Jenneris (kairėje) ir "Vilnius Music Week" koordinatorius Lauras Lučiūnas.<br>D. Gražys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-02 18:23, atnaujinta 2018-03-17 00:14

“Pankai ir hipsteriai nori pakeisti pasaulį, taip pat ir Rusiją. Hipsteriai - laisvamaniai žmonės. Tiesa, Rusijoje – specifinė rinka, ten klesti “glamūrinė” kultūra ir “vip'steriai”, - konferencijoje šmaikštavo žurnalo “Vice” vadovai Glebas Lisičkinas ir Hardie Duncanas. - Dabar visi eina iš proto dėl “Pussy Riot” ir taip bus dar dvejus metus. Mes nesame jų gerbėjai, bet tos pankės pasakė Rusijoje, ką norėjo pasakyti.”

Rusų muzikos verslą konferencijoje aptarė ir leidybinės firmos “Eastblock music” vadovas Aleksas Kasparovas: “Pastaruoju metu Rytų Europoje žmonės perka dainas, singlus, ne albumus. Rusai nusipumpuoja muziką telefonais, tai kainuoja labai pigiai, bet kadangi auditorija – milžiniška, už dainą gali uždirbti milijoną dolerių. Žinoma, tai turi būti stiprus pophitas.”

A. Kasparovas pabrėžė, kad leidėjai stipriai rizikuoja investuodami į grupes. “Mane stebina, kai muzikantai yra nežinomi savo šalyje, o jau nori būti garsūs pasaulyje. Tokių pavyzdžių nesu matęs. Tu privalai turėti istoriją, nebent esi genijus ir sukūrei megahitą, griaunantį sienas. Su mažų šalių didelėmis žvaigždėmis dirbti lengviau – jos jau turi istoriją, supranta rinką ir dirba profesionaliai.”

“Aš 10 metų kūriau savo reputaciją, stengdamasis įtikinti tarptautinę bendruomenę, kad atėjau ne dėl pinigų ar merginų, o paskui dar trejus metus turėjau įtikinėti savo bendruomenę, kad mano užsienio kontaktai yra patikimi, - pasakojo ženklo “Silence” įkūrėjas ir puoselėtojas Vidmantas Čepkauskas - Vidis. - Jei ketini imtis muzikos verslo, bet dar esi nuliniame taške, nepradėk visko vertinti pinigais ir skaičiuoti, kaip padengsi savo išlaidas, nes tai neveiks. Visų pirma laukia pragariškas darbas.”

“Silence” jau trejus metus veikia kaip tarptautinė leidybinė kompanija, atlikėjų vadybos agentūra, specializuota radijo laida, koncertinė organizacija, sėkmingai eksportuojanti lietuvišką elektroninę muziką nuo Džakartos iki San Paulo. “Silence” vardu tiki Jazzu, Leonas Somovas, Mario Basanovas ir kiti kūrėjai.

Latvis Bruno Rozė, 2004 m. Rygoje pradėjęs verslą nuo baro “I Love You”, šiandien valdo įrašų kompaniją “I Love You Records”. Jos sėkmingiausias produktas – estų grupė “Ewert and The Two Dragons”, rengianti sėkmingus turus Europoje ir JAV. “Turėk tikslą ir draugų, rask partnerius, - konferencijoje mokė B. Rozė. - Būtų daug lengviau, jei visos Baltijos šalys būtų viena rinka.”

Apie tai buvo daug kalbama ir paskutinėje konferencijoje, kurią vedė “Sounds Right” atstovė Natalie Mets. Užvirusioje karštoje diskusijoje buvo minima tautinio identiteto ir bendradarbiavimo svarba. “Jungtinės Karalystės muzikos festivaliuose taip pat veikia daug mažų nišų – Liverpulio, Škotijos scenos. Bet atvykusiems amerikiečiams tai yra visiškai vienodai, jie vertina visumą. Jums taip pat svarbu būti ne tik Lietuvos, Latvijos ar Estijos, bet Baltijos šalių identiteto atstovais”, - patarė salėje paskaitos klausęsis britų muzikos vadybininkas Peteris Jenneris.

Sekmadienį 19.30 val. sostinės Katedros aikštėje, TV3 jubiliejinio sezono atidaryme nuskambės finaliniai festivalio “Vilnius Music Week 2012” akordai. O nuo 21 val. delegatai, muzikantai, žurnalistai ir geros muzikos mėgėjai kviečiami į oficialų festivalio “afterparty” bare “Soul Box”, kuriame bus galima aptarti praėjusius renginius ir susilieti į kitiems darbams įkvepiantį “jam session”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.