„The Rolling Stones“ grupės 50-metį pasitiks naujomis dainomis

Legendinė britų roko grupė „The Rolling Stones”, neseniai paminėjusi pirmojo pasirodymo 50-metį, nusiteikusi dar kartą pradžiuginti savo gerbėjus. Pranešta, kad grupė jubiliejaus proga lapkritį išleis rinktinį albumą „Grrr!“, kuriame bus ir dvi naujos dainos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2012, 4:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:44 PM

Liepos viduryje, „The Rolling Stones” 50-mečio minėjimo dienomis, pasklido gandų, kad nuo 2007-ųjų scenoje nebesirodanti grupė gali vėl susiburti ir leistis į koncertinę turnė.

Dabar pasirodė pranešimų, kad „rolingai” lapkričio mėnesį surengs keturis šou Londone ir Niujorke.

Tai būtų pirmieji gyvi roko veteranų pasirodymai po pasaulinės turnė „Bigger Bang”, pasibaigusios 2007-aisiais.

Dar vienas įvykis, skirtas jubiliejinei datai, bus dokumentinis filmas „Crossfire Hurricane”.

„Šio filmo negalima pavadinti akademine istorijos pamoka. Tai greičiau mistinė kelionė su „The Rolling Stones” nuo autsaiderių iki rokenrolo karališkosios šeimos narių. Tai tarytum skrydis akustiniais ir vizualiniais amerikietiškaisiais kalneliais”, – pareiškė filmo režisierius Brettas Morgenas.

Filmo „Crossfire Hurricane” premjera kino teatruose numatyta spalio mėnesį.

Muzikantai studijoje Paryžiuje įrašė dvi naujas dainas. Apie tai „Twitter” socialiniame tinkle kiek anksčiau pranešė 69 metų grupės lyderis Mickas Jaggeris.

„Šią savaitę gerai pasilinksminome Paryžiaus studijoje”, – parašė muzikantas komentuodamas nuotrauką, kurioje jis su gitara rankose stovi tarp daugybės kitų instrumentų.

Dar jubiliejaus išvakarėse, kurį grupės gerbėjai paminėjo liepos 12-ąją, gitaristas Keithas Richardsas, duodamas interviu BBC, užsiminė, kad jie „kai ką daro”.

Vakar žinia patvirtinta - kūriniai vadinasi „Gloom And Doom“ ir „One Last Shot“. Tai - pirmas sykis nuo 2005-ųjų, kai visi grupės nariai studijoje dirbo kartu.

Abi naujos dainos greta populiariuasių grupės kūrinių atsidurs albume „Grrr!“, kurio viršelį sukūrė ne sykį su „rolingais“ dirbęs garsus JAV dailininkas Waltonas Fordas.

Kol kas paskutinis „The Rolling Stones” albumas „A Bigger Bang” išleistas 2005 metais. Jo pristatymo koncertinė kelionė truko dvejus metus. Tuo metu tai buvo pelningiausia per visą muzikos istoriją turnė, surinkusi 558 mln. JAV dolerių.

2011-aisiais šį rekordą viršijo airių grupės „U2” turnė „360°” – jos pelnas buvo 736 mln. JAV dolerių. Tačiau po 110 koncertų įvairiuose pasaulio miestuose „U2” solistas Bono atsidūrė ligoninėje dėl išsekimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.