„Božolė“ choras triumfavo tarptautiniame konkurse Baltarusijoje

TV3 šou „Chorų karai“ nugalėtojai Kauno rajono „Božolė“ choras, baigęs didįjį vasaros koncertų turą po visą Lietuvą, tarptautiniame chorų konkurso metu Baltarusijoje laimėjo Didįjį Prizą. 15 choristų su savo vadovu Aleksandru Ivanausku priešakyje nugalėjo Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos atstovus.

"Chorų karų" laimėtojams niekas negalėjo prilygti ir Baltarusijoje.
"Chorų karų" laimėtojams niekas negalėjo prilygti ir Baltarusijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2012, 10:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:33 PM

„Labai džiaugiuosi, tokie konkursai - galimybė būti išgirstiems ne tik Lietuvoje. Būtinai dalyvausime ir kituose chorų konkursuose“, - dar šviežiais įspūdžiais dalijosi choro generolas A. Ivanauskas.

Kaip pasakojo grupės „Rondo“ lyderis, konkurso programai jie buvo paruošę tris dainas - visas jas yra atlikę ir dalyvaudami „Chorų karuose“. Tai - „Waka Waka“, „Just The Way You Are“ ir „Aukštumos“.

Pusfinalyje choras sudainavo futbolo himną „Waka Waka“ ir „Aukštumas“. Būtent pastaroji „Rondo“ daina, tikėtina, ir lėmė pergalę.

„Šia daina buvo visi sužavėti. Manęs jau prašė dainą atsiųsti keli komisijoje sėdėję žinomi muzikantai, nes norėtų įtraukti į savo repertuarą“, - pasakojo A. Ivanauskas.

„Galiu pasakyti, kad silpnų chorų ten paprasčiausiai nebuvo“, - pridūrė choro generolas.

Iš pradžių vyko du pusfinaliai, kuriuose rungėsi po tris chorus, „Božolė“ chorui teko kovoti su Ukraina ir Baltarusija.

Iškritus Ukrainai, chorų karų nugalėtojai tesė kovą finale. Tačiau čia visų chorų laukė netiketas siurprizas, visiems jiems reikejo perdainuoti kitos finalininkės liaudišką dainą. Lietuvaičiams teko baltarusių „Kupalinka“.

Galutinėje rezultatų lentelėje lietuviai surinko dviem balsais daugiau už baltarusius. Toliau išsirikiavo latviai ir lenkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.