Naują klipą pelkėje nufilmavusi Jurga: „Labiausiai bijojau dėlių“ (video)

Dainininkė Jurga Šeduikytė naujo savo kūrybos etapo pirmąjį puslapį atverčia vaizdo klipu „So Blue“. Tamsios nuotaikos vaizdai iliustruoja kūrinį, įkvėptą režisieriaus Larso Von Triero filmo „Melancholija“. „Kokius jausmus man šis klipas kelia? Šiek tiek juokingus, nes rodome tai, ko negali būti“, - įspūdžiais dalijasi atlikėja.

"Klipe, manau, sukūrėme gražų estetinį vaizdą, tik susijusį su nerealia būsena", - sakė J. Šeduikytė.<br>J. Stacevičius
"Klipe, manau, sukūrėme gražų estetinį vaizdą, tik susijusį su nerealia būsena", - sakė J. Šeduikytė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-09-07 10:44, atnaujinta 2018-03-16 21:57

Klipe, kurį sukūrė režisierius Ričardas Matačius, Jurga mėnesienoje iškeliama iš vandens, guldoma ant operacinės stalo, kur iš jos „išpjaunamas“ žaliuojantis medis.

„Režisierius sutiko dirbti tik su ta sąlyga, kad jam bus suteikta visiška laisvė. Aš visiškai pasitikiu Ričardu, nes tai, ką jis sukūrė kitam mano klipui „5th Season“, visiškai atitinka dabartinį mano požiūrį į muziką“, - sakė J. Šeduikytė.

Filmuojant vaizdo klipą, didžiausias iššūkis Jurgai buvo gultis į šaltą vandenį.

„Pamačiau, kaip prieš tai vienas komandos narių nusiplėšė dėlę. Ten jų tikrai nebuvo. Gulėjau vandenyje ir iš lėto judėjau, jos neprikibo. Dėlių labiausiai ir bijojau“, - kvatojosi dainininkė.

Naujojo atlikėjos albumo, kuris turėtų būti išleistas dar šįmet, kūrinius įkvėpė filmai. Pamačiusi L. Von Triero „Melancholiją“, dainininkė apsiverkė.

„Tas filmas vieniems sukūrė pyktį, kitiems – ašaras. Bet režisierius toliau gyvena. Vadinasi, jis šiuo filmu apsivalė, nusikratė tam tikrų emocijų. Tai – aukštas meninis lygis, atsiriboti nuo tos emocijos, kurią perteiki kūriniu, bet paveikti kitą žmogų. Stengiuosi tą liniją tęsti savo dainomis. Visi filmai, kurie įkvėpė naujas dainas, yra baisoki, sukrečiantys, bet tai nereiškia, kad ir dainos tokios bus.

Darbinis dainos pavadinimas irgi buvo „Melancholija“, bet nusprendžiau jį pakeisti. Tikrai nesiekėme to, kad daina ir klipas būtų panašūs į filmą, bet turbūt mūsų darbas perteikia jo nuotaiką.

Klipe, manau, sukūrėme gražų estetinį vaizdą, tik susijusį su nerealia būsena. Mėnesiena, kurią matote, ryškesnė, nei gali būti. Man labai gražus epizodas, kai iš vandens kyla kūnas“, - sakė atlikėja.

Naująjį kūrinį aranžavo grupės „Rasabasa“ narys Snorre Bergerudas. Kitas Jurgos albumo dainas prodiusuoja žinomas elektroninės muzikos kūrėjas Leonas Somovas.

Pastaruoju metu su vyru Vidu Bareikiu daug laiko Maskvoje praleisdavusi dainininkė netrukus vėl vyks į Rusijos sostinę – vaidins vyro sukurtame spektaklyje. Metų pabaigoje Maskvoje ji tikisi gyvai pristatyti ir savo ankstesnį projektą – muzikinį spektaklį „MetroNomes“, įkvėptą šio miesto.

Šį vakarą vaizdo klipo pristatymo koncertą atlikėja surengs Kaune, „Ryšių kiemelyje 837“.

Naujasis Jurgos vaizdo klipas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.