Grupė „Liūdni slibinai“ šeštadienį Kaune prisimins savo karjeros pradžią

Prieš švęsdami savo ketverių metų gimtadienį „Liūdni slibinai“ rugsėjo 15 dieną Kaune ketina nuliūdinti savo gyvavimo metų sukauptu palikimu. Šį šeštadienį klube „Combo“ vyksiančiame koncerte poetiškai šmaikštų liūdesį skleidžianti grupė prisimins savo pirmuosius akordus ir išdainuotus tekstus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 3:55 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:13 PM

Prieš pat vasaros pradžią sėkmingai pasirodę olimpiniame Londone ir per vasarą spalvoto pasaulio pamatę „Liūdni slibinai“ pirmą kartą rugsėjį pasitiko kaip „laisvi nuo mokslo“ žmonės. Magistro laipsnį pavasarį gavę aktoriai su dar visai negilia nostalgija studentiškiems laikams nutarė atiduoti pagarbą savo ankstyvajai kūrybai.

„Dainos senos, tačiau požiūris naujas. Tiesa, kai kurių dainų tekstus jau esame primiršę, tačiau tikimės, kad žiūrovai prireikus nepatingės juos priminti“, - sako „Liūdnų slibinų“ kompanijoje protu pasižymintis Vaidas Kublinskas. Beje, ant scenos žodžio kišenėje neieškantis Vaidas būtent Kaune kažkada vykusiame koncerte pamiršo dainos „Liūdni slibinai“ žodžius, tačiau ištikima publika ryžtingai padėjo baigti dainą.

Susirinkę į „Combo“ klubą galės drauge „paplasnoti“ aktoriaus sparnais bei išvysti atgaivintą „Kaliausę iš Zapyškio“. Tradiciškai lietuvio viduje slypinčią piemens dvasią pažadins karvių ganymo himnas - „Daina, raginanti tautą“. Tiesa, pastarasis kūrinys per beveik ketverius metus spėjo įgyti ne vieną formą ir skambesį. Klausytojai galės išgirsti šios dainos specialiai parengtą anglišką versiją, kuriai, grupės įsitikinimu, „Eurovizijoje“ nebūtų konkurentų.

Dominykas Vaitiekūnas dainuos apie mūzų atneštą stebuklingą palikimą bei Juozo Erlicko aprašytą liūdną tarakono dalią. Mažo ūgio, tačiau didelės širdies grupės narys prieš koncertą jaudinasi, ar jam pavyks kaip kadaise jaunystėje atlikti žymųjį skrydį po dainos apie spardomų kamuolių kančią.

V. Kublinskas pamokys, kaip žiemai atėjus reikia glostyti briedį ir su brandesnio vyro požiūriu, suprasdamas, kad grožis dar ne viskas, atliks dainą „Jeigu aš būčiau gražus“. Grupės moteris Aistė Lasytė besiruošdama pasirodymui remontuoja senąjį plaukų džiovintuvą, kuris, vyrams atliekant dainą „Be tavęs“, padeda atskleisti jos moterišką žavesį.

Liūdnieji scenos artistai spalį ketina pristatyti antrąjį, kūrybiškai ir dvasiškai brandesnį savo albumą. Naujam turui besiruošiantys „Liūdni slibinai“ nutarė, kad kai kurioms dainoms jau laikas pailsėti nuo scenos. Todėl, dalis jų, nuskambėjusios koncerte Kaune, kuriam laikui išeis atostogų.

„Liūdnų slibinų“ daina „Kaliausė iš Zapyškio“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.