Metalo žvaigždžių „Soulfly“ lyderį M. Cavalerą į Lietuvą atlydės būrys giminaičių (video)

1996-aisiais palikęs Brazilijos metalo grupę „Sepultura“ vokalistas Maxas Cavalera pajudėjo Arizonos link, kur pradėjo naują muzikinį etapą. Per šį laiką naujai suformuotas kolektyvas „Soulfly“ išleido aštuonis studijinius albumus, kurių kiekvienas puikavosi populiariausių JAV muzikos albumų „Billboard Top 200“ sąrašuose. Sunkiosios muzikos klausytojų pamiltus garsus rugsėjo 14 dieną atlikėjai atveš ir į Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2012, 1:49 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:19 PM

Jau dabar neramūs klausytojai skaičiuoja likusias valandas, o Vilniaus klubas „New York“ su šypsena vertina reklaminėje renginio kampanijoje skambėjusią frazę „gali būti, kad po šio koncerto liks tik griuvėsiai“.

„Soulfly“ atiduoda duoklę dvasingiems ir dažnu atveju religinį atspalvį įgaunantiems tekstams. Vėlesniuose albumuose ryškėja smurto, agresijos, neapykantos, pykčio ir netgi karo vaizdiniai. Kalbama, kad šis negatyvas į M. Cavaleros kūrybą atėjo po posūnio ir geriausio draugo Dana Wellso žūties.

Muzikos kritikai pastebi ir dar vieną keistą faktą – su kiekvienu nauju grupės albumu ryškėja vis nauji mutuojančios metalo muzikos garsai. Jei pirmieji albumai buvo dedami į lentyną kartu su „nu“ ir „groove“ metalo įrašais, tai naujausiuose vyrauja „death“ ir „trash“ sąskambiai.

Grupės lyderis atvirauja, kad šalia šių stilistinių įvairovių kone visiems albumams didžiulę įtaką daro Brazilijos genčių muzika.

Į koncertinį turą išsiruošę „Soulfly“ publikos „apšildymui“ pasirinko grupes, su kuriomis sieja ypač glaudūs santykiai. Grupės „Incite“ sudėtyje išvysime Richie Cavalerą, tuo tarpu „Lody Kong“ didžiuojasi pristatydami Zyoną ir Igorį Jr. Cavalerą. Nereikia būti pranašais, kad pastebėtumėme vienodas pavardes, o pats „Soulfly“ lyderis šypsodamasis priduria, kad šis turas yra kone visos Cavalerų dinastijos žygis per pasaulį. Būtent todėl šis koncertinis ciklas buvo pakrikštytas „Maximum Cavalera Tour 2012“.

„Soulfly“ daina „Rise Of The Fallen“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.