Po insulto atsigavęs B. Moisejevas naująjį šou pristatys Šiauliuose, Klaipėdoje ir Vilniuje

Vienas ryškiausių ir originaliausių Rusijos estrados dainininkų – Borisas Moisejevas – po ilgos pertraukos koncertuos Lietuvoje. Abejingų nepaliekantis atlikėjas, šokėjas, choreografas, daininkas, artistas, rašytojas ir aktorius surengs net tris pasirodymus: spalio 19 d. Šiaulių arenoje, spalio 20 d. „Švyturio arenoje“ Klaipėdoje ir spalio 23 d. „Pramogų arenoje“ Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2012, 2:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:19 PM

Bilietus į B. Moisejevo koncertus Vilniuje ir Klaipėdoje galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose ir internetu. Daugiau informacijos svetainėje www.bilietai.lt. Bilietus į Boriso Moiseevo koncertą Šiauliuose galima įsigyti TICKETMARKET kasose ir internetu. Daugiau informacijos www.ticketmarket.lt.

B. Moisejevas yra viena originaliausių rusų estrados asmenybių. Šokėjas, choreografas, rašytojas, kino aktorius, šokių kolektyvo vadovas ir dainininkas yra vienas produktyviausių šių laikų menininkų Rusijoje. B. Moisejevo, gimusio 1954 m. kovo 4 d., vaikystė prabėgo nedideliame Mogiliovo mieste Baltarusijoje. Be tėvo augęs vaikas nepasižymėjo stipria sveikata, todėl nuo mažens lankė šokio užsiėmimus.

Baigęs mokyklą, jis atvyko į Minską, kur choreografinio meno mokėsi pas pasaulinio garso baleriną Mariją Mladinskąją. Netrukus Borisas pradėjo dirbti šokėju Charkovsko operos ir baleto teatre, Ukrainoje, kur tapo spektaklių choreografu.

1975 m. B. Moisejevas apsigyveno Kaune, Lietuvoje. Kaip sako pats atlikėjas, „Kaunas buvo pats laisviausias miestas visoje Sovietų Sąjungoje“. Muzikiniame teatre ne vieną vaidmenį atlikęs Borisas greitai tapo pagrindiniu orkestro „Trimitas“ baletmeisteriu. Būtent Kaune jis įkūrė šokių kolektyvą „Ekspresija“, kurį netrukus po savo sparnu priglaudė Rusijos estrados primadonos Alos Pugačiovos teatras „Teatr Pesni“. Kartu su šiuo teatru Borisas koncertavo didžiausiose Rusijos ir Europos koncertų salėse ir net garsiajame San Remo festivalyje.

1987 m. Borisas paliko Alą ir pradėjo savarankišką karjerą. Pasipylus kvietimams koncertuoti, jis surengė gastroles ne tik Rusijoje, bet ir Italijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šokių kolektyvas daug dėmesio skyrė televizijai ir ilgą laiką dirbo populiariame Italijos TV kanalo „RAI-2“ šou, kurį vedė italų žvaigždė Raffaella Carrà.

Vėliau Borisas buvo pakviestas dirbti pagrindiniu režisieriumi Naujojo Orleano municipaliniame teatre, JAV. 1991 m. grįžęs į Rusiją, choreografas vieną po kito statė vis populiaresnius šou projektus - spektaklius: „Borisas Moisejevas ir jo ledi“; „Borisas M + Boney M“ (su garsia disko muzikos grupe „Boney M“), „Šou tęsiasi“ (skirtą „Queen“ lyderio Freddie Mercury atminimui ir pelniusį Rusijos nacionalinę muzikinę premiją „Ovacija“) ir daugelį kitų.

Dainuoti Borisas pradėjo tik 1994 m. Pirmuoju įrašu tapo kartu su Viktoru Čaika atlikta daina „Egoist“. Vėliau buvo solo programos „Ditia Poroka“, „Padšyj Angel“, „Korolevstvo Liubvi“ ir kitos. Borisas sėkmingai koncertavo Rusijoje, Vokietijoje, Izraelyje, Ispanijoje ir triumfavo surengęs šou „Beacon Theatre“ salėje Brodvėjuje.

Kartu su B. Moisejevu dainas įrašė beveik visos ryškiausios rusų estrados žvaigždės - Liudmila Gurčenko, Josifas Kobzonas, Kristina Orbakaitė, Dima Bilanas, Lolita, Valerijus Meladzė, Verka Serdiučka ir daugelis kitų. Tuo pačiu metu Borisas sėkmingai vaidino kine ir nusifilmavo pripažinimo sulaukusiose kino juostose: „Prišla i govoriu“, „Sezon čudes“ ir kitose.

Įspūdingą menininko kelią 2010 metų gruodį pasikėsino nutraukti stiprus insultas, Borisą ištikęs pristatant dainos „Ja ne mogu tebia teriat“ vaizdo klipą. Dainininkas buvo paguldytas į ligoninę ir įvestas į komos būseną. Medikams pavyko sukurti stebuklą – nors B. Moisejevui buvo paralyžiuota dešinė kūno pusė, po dviejų mėnesių intensyvaus gydymo jis buvo išrašytas iš ligoninės ir pradėjo reabilitacijos kursą. Po ilgos pertraukos 2011 m. liepos 15 dieną įvyko Boriso sugrįžimą žymintis pasirodymas Maskvoje. Tą patį mėnesį Jūrmaloje vykusiame festivalyje „Novaja Volna“ dainininko pasirodymą didžiojoje scenoje publika sutiko stovėdama.

Sunku patikėti, tačiau vos grįžęs į pilnavertį gyvenimą, Borisas jau spėjo išleisti vienuoliktąjį albumą „Pastor. Lučšyj iz mužčin“ ir pastatyti naują šou „Vozvraščenije korolia epataža“. Šiemet nepailstantis dainininkas dovanoja dar vieną, visiškai naują programą „Tanec v belom“, kuri ir bus pristatyta koncertuose Šiauliuose, Klaipėdoje ir Vilniuje.

Spalio mėnesį Lietuvoje vyksiančius Boriso Moisejevo koncertus organizuoja didžiausia Vidurio ir Rytų Europos koncertinė agentūra „Makroconcert“.

B. Moisejevo daina „Ja nemogu tebia teriat“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.