Jaunajam talentui M. Levickiui popmuzika atvėrė naujus vartus

Po mokslų Londono karališkojoje muzikos akademijoje į gimtinę grįžęs Martynas Levickis (22 m.) nesikrato populiariosios muzikos, nors už tai sulaukia kritikos. „Stengiuosi būti įvairus, ne tik akademinis solinis atlikėjas”, – kritikams atkerta televizijos projekto „Lietuvos talentai” laimėtojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

2012-09-15 01:33, atnaujinta 2018-03-16 18:31

Kompozitoriaus Richardo Strausso simfoninės poemos „Taip kalbėjo Zaratustra” įžanga, susiliejanti su popkaraliaus Michaelo Jacksono „Billie Jean” ir galiausiai pereinanti į Lady Gagos dainą „Just Dance”, – tokią sudėtingą kompoziciją Martynas atliko per TV3 televizijos sezono atidarymą. Groti akordeonu ir kartu dainuoti vaikinui buvo iššūkis.

„Čia buvau kitoks aš, kitokia muzika ir kitoks įvaizdis. Kartais imu ir padainuoju”, – po renginio kalbėjo išbandymų prisigalvojantis muzikantas.

Martynas nėra geras popmuzikos žinovas, jis net nežinojo šios M.Jacksono dainos. Bičiulio garso operatoriaus Olego Jerochino pasiūlytą improvizaciją muzikantas papildė mėgstamos Lady Gagos atliekamų kūrinių motyvais. Parepetavęs vos dvi dienas muzikantas drąsiai išėjo į sceną.

„Dainuoti šiek tiek moku. Bet akademinė ir populiarioji muzika siekia skirtingų dalykų, todėl persiorientuoti nėra paprasta.

Atlikdamas populiarią dainą, žiūrovui turiu suteikti ekstazę, kad jis nenuobodžiautų. Čia turi būti daug judesio, įvaizdžio, šypsenos. Man tai įdomu”, – sakė M. Levickis.

Kai kurie akademinio pasaulio atstovai tvirtina, kad pripažinimo jis siekia banaliausiu ir pigiausiu būdu – populiariaisiais kūriniais. Išgirdęs tokius komentarus Martynas kartais net įsižeidžia. Tačiau save daugiau akademinės nei populiariosios muzikos atstovu vadinantis vaikinas supranta tokių kritikų strėlių kryptį.

„Gal skamba ir pigiai, bet kokybiškai”, – šypsojosi akordeonininkas.

Baigęs mokslus Londono karališkojoje muzikos akademijoje šiemet likti Didžiosios Britanijos sostinėje Martynas nepanoro. Likimo ironija, bet susikrovęs lagaminus į gimtinę jis gavo puikų pasiūlymą Didžiosios Britanijos sostinėje.

„Įrašinėsiu muzikos albumą su stipria muzikos produkcijos kompanija. Albume skambės ne mano kūryba, o pramoginė muzika. Tai tik dar kartą gali būti mano atsakymas kritikams, o man įrodo, kad einu teisingu keliu – neturiu baidytis populiarių muzikos kūrinių.

Visada stengiuosi būti įvairus, ne tik akademinis solinis atlikėjas. Džiaugiuosi, kad galiu gyventi nuostabiausiame Vilniuje ir kartkartėmis padirbėti Londone, kur muzikantai turi kur kas daugiau galimybių”, – samprotavo Martynas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.