Albumo apžvalga. „ZZ Top“ „La Futura“ (audio)

Dviejų barzdylų (ir vieno bebarzdžio, kurio pavardė, kaip nebūtų juokinga, yra „barzda“) gerbėjai be naujo trijulės „ZZ Top“ albumo kentėjo devynerius metus. Pagaliau jis čia - stiprus, melodingas ir įrodantis, kad šie amerikiečių muzikantai sensta kaip geras vynas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Sep 16, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:11 PM

Visi žino „ZZ Top“ formulę - kietas bliuzrokas, kiek prikimęs „išgėriau daug viskio, bet ne tiek, kad visiškai susimaučiau“ Billy Gibbonso balsas. Tiesiog palaima tiems, kuriems per penkiasdešimt, o ir reputacija nepriekaištinga - tai vienas tų kolektyvų, iš kurių niekas niekada nedrįso šaipytis, kuris niekada nebus nemadingas, nes madingas niekada irgi nebuvo.

Penkioliktasis grupės diskas prasideda staigmena - daina „I Gotsta Get Paid“ yra įkvėpta hiphopo kūrinio „25 Lighters“. Nenuostabu, turint omenyje, kad šį albumą prodiusavo netikėtų įdėjų pritvinkęs prodiuseris Rickas Rubinas. „ZZ Top“ ir repas - kas galėjo patikėti, kad šis derinys su rupiomis bliuzo gitaromis taip stipriai griebs už tarpkojo.

O toliau viskas taip, kaip ir įprasta - penktadienio vakaro prirūkytame bare muzika, su gedulinga rauda dėl prakeiktos nelaimingos meilės (ko gi daugiau) dainoje „Over You“, grynu bliuzu „Heartache In Blue“ (su lūpine armonikėle ir visais kitais būtinais atributais) ir daug, labai daug nuoširdaus, nesuvaidinto roko.

Vienas dalykas, kurio čia nerasite - to gražiai „nulaižyto“ popsinio skambesio, kuris į „ZZ Top“ muziką buvo įlindęs prieš 20-25 metus. Jokios sintetikos, nieko panašaus į hitus „Legs“ ar „Viva Las Vegas“ - galbūt ši grupė, kaip ir, pavyzdžiui, Stingas, jau tiesiog jaučiasi per sena, kad bandytų rungtis dėl vietos radijo eteryje su įvairaus plauko rihannomis ir lady gagomis.

Prodiuseris R. Rubinas, beje, ir vėl pritaikė savo pamėgtą metodiką - visiškai išgrynino instrumentų skambesį, klausaisi per ausines ir atrodo, kad girdi kiekvieną pirštų prisilietimą prie stygų. Tai tikrai atrodo stulbinančiai tikra ir artima - o „ZZ Top“ muzikai tai labai tinka. „Pasigailėkit“, - paskutinėje dainoje tarp gitaros kaskadų pro dantis košia B. Gibbonsas. Pasigailėti dėl ko? Nebent dėl daugybės koncertų maratono, į kurį po šio albumo veteranus bandys išvilioti vadybininkas - minios norinčiųjų išgirsti „ZZ Top“ laukia viso pasaulio arenose. Jų tikriausiai netrūktų ir Lietuvoje, o ką, pasvajoti juk nedraudžiama.

Įvertinimas - 9 iš 10.

„ZZ Top“ daina „Chartreuse“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.