„Kablyje“ - „chillwave“ stiliaus žvaigždžių XXYYXX ir Giraffage koncertas (video)

Koncertų rengėjų ryžtas mūsų šaliai pristatyti šviežiausios, aktualiausios ir muzikaliausios kūrybos vardus neliko be atsako. Neseniai naujam gyvenimui prabudusios sostinės „Kablio“ erdvės spalio 5-ąją priglaus šiuos talentus ir minią jiems neabejingų garso gurmanų.

„Chillwave“ kūrėjai XXYYXX ir Giraffage spalio pradžioje svaigins garso gurmanus Vilniuje.
„Chillwave“ kūrėjai XXYYXX ir Giraffage spalio pradžioje svaigins garso gurmanus Vilniuje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-17 12:24, atnaujinta 2022-07-27 17:42

XXYYXX – šešiolikmečio Marcelio Everetto iš Orlando projektas. Apie jo kuriamą įtaigų, harmoningą ir emocingą skambesį pasaulis išgirdo neseniai, bet Marcelį jau spėjo įvertinti tokie autoritetingi elektroninės muzikos kūrėjai kaip XLR8R, „Earmilk“, „Indie Shuffle“, „The Needle Drop“ ir kiti. Belieka tik laukti, ką atlikėjas paruoš Lietuvos publikai.

Neseniai sužibėjęs talentas iš San Francisko – įkvepiantis ir melodingas Charlie Yino projektas Giraffage – dar vienas renginio žiburys. Jo atliekami viliojantys ir svajingi elektronikos peizažai, pasūdyti hiphopo ritmais, sukuria simfoniją, besiklausančius pakylėjančią į lengvo ir spalvingo sapno būseną. Giraffage jau suspėjo pašokdinti Roskilės festivalio publiką ir „Kitsuné“ leidykloje kartu su XXYYXX išleisti singlą „Even Though“.

Užsieniečių projektus savo kurtais garsais papildys vietiniai gilaus skambesio originalai. Vienas jų – į naują muzikalumo brandos etapą žengęs Fingalick, gyvai manipuliuojantis ir vokalu, ir ritmais; kitas – šviežiai užgimęs, todėl visai nenuklausytas audiovizualinis projektas O!.

Šį ant kojų pastatė poetas, reperis ir galybę kitokių titulų prikaupęs Messiah, jo kolega - lietuviškos „beats“ muzikos pionierius Jacques Gaspard Bieberkopf bei vaizdais nenuilstamai eksperimentuojanti Asta Ostrovskaja.

Į sceną tiesiai iš ateities užlips ir abstrakčių muzikinių pranašysčių virtuozas – 96wrld. Renginį specialiai ruošiamu gyvu pasirodymu pagardins „Ritmo Kovų“ atrankos laurus skynęs YOUWIN ir vienas jauniausių beatmakerių Lietuvoje – Justicious. Renginio metu Kablio erdves deformuos VJ profesionalai – Eglė Suckmafinger ir Vytas Realtime Render. Pigesnius išankstinius bilietus jau galite įsigyti www.tiketa.lt.

XXYYXX ir „Giraffage“ kūrinys „Even Though“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.