Lietuvis Virus J Vilniuje kūrė su hauso muzikos krikštatėviu M. Jeffersonu

Elektroninės muzikos kūrėjas Justinas Chachlauskas – Virus J savaitę mėgavosi garsaus svečio draugija. Savo įrašų studijoje Vilniuje jis kūrė naują muziką su amerikiečiu Marshallu Jeffersonu – šokių muzikos veteranu, kuris dažnai vadinamas hauso stiliaus muzikos krikštatėviu. Atlikėjai kartu sukūrė septynias dainas ir tikisi ateityje išleisti bendrų kūrinių albumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-09-17 17:31, atnaujinta 2018-03-16 17:44

Šią savaitę 53-ąjį gimtadienį švęsiantis M. Jeffersonas daina „Move Your Body“ išgarsėjo dar 1986-aisiais. Šis kūrinys skamba kelių populiarių filmų garso takeliuose.

Su Sterlingu Voidu, „Ten City“, „Pet Shop Boys“ ir kitais garsiais atlikėjais bendradarbiavęs didžėjus ir prodiuseris – neginčijamas šokių muzikos pasaulio autoritetas, iki šiol rengiantis pasirodymus Europos ir JAV klubuose.

„Apie Virus J išgirdau iš savo bičiulio Jameso, kuris gyvena Anglijoje. Pasiklausiau jo muzikos. Vienintelė priežastis, dėl kurios esu čia – tai, kad šis lietuvis yra labai talentingas. Pradėjome internetu keistis idėjomis, dabar atėjo laikas jas įgyvendinti.

Ar dažnai taip sėdu į lėktuvą ir savo iniciatyva keliauju su kažkuo įrašinėti muzikos? Ne“, - lrytas.lt sakė savaitę Lietuvoje praleidęs amerikietis.

Jis tvirtino, kad įrašų sesija, kurioje dalyvavo ir britų prodiuseris Dirty Orkestra, pavyko puikiai.

„Kalbame ne apie tai, kad kartu sukursime vieną ar du kūrinius. Kalbame apie visą albumą. Man dar reikės sykį čia sugrįžti ir viską pabaigti. Kitą sykį norėčiau pagroti ir kuriame Lietuvos klube“, - sakė M. Jeffersonas.

„Dirbome, žaidėme boulingą, truputį pramogavome. Jam labai patiko parduotuvė „Maxima“. Nė nežinau, kodėl“, - juokėsi J. Chachlauskas.

Surimtėjęs lietuvių atlikėjas, šįmet išleidęs solinį albumą „Try It“, pasakojo, kad su Marshallu jį suvedė bendras bičiulis.

„Jis – Marshallo draugas nuo senų laikų. Marshallas, kai tik atvyksta į Didžiąją Britaniją, apsistoja jo namuose. Ten išgirdo mano albumą, jam labai patiko. Ilgai planavome šią viešnagę, pagaliau pavyko viską suderinti.

Kai išgirdau, kad galima padirbėti su hauso muzikos legenda, nė nepatikėjau. Prieš porą metų esu dirbęs su didžėjumi ir prodiuseriu Sandy Rivera, tada maniau, jog tai – jau galimybių „lubos“. Bet dabar, štai, įrašinėju su dar garsesniu žmogumi. Tai bus visiškai naujas projektas.

Turbūt tik po kiek laiko suprasiu, kas čia vyksta“, - garsenybės vizitu džiaugėsi Virus J.

M. Jeffersono kūrinys „Move Your Body“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?