B. Streisand, L. Minnelli, A. Franklin pagerbė jų gyvenimus pakeitusį kompozitorių M. Hamlischą

Trys ryškiausios JAV

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2012, 2:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:53 PM

Renginiu tik kviestiniams svečiams buvo pagerbtas daugybės hitų, filmų ir miuziklų kompozitorius. Vakaras buvo surengtas Niujorko Juilliardo meno mokykloje, kur M. Hamlischas studijavo vaikystėje, treji metai po to, kai būdamas ketverių pademonstravo talentą pamėgdžioti muziką.

M. Hamlischas po trumpos ligos mirė Los Andžele, rugpjūčio 6 dieną, būdamas 68-erių. Užuojautą dėl jo mirties reiškė garsūs pramogų pasaulio atstovai ir gerbėjai, o pastaruosius 45 metus su velioniu draugavusi B. Streisand organizavo minėtą vakarą.

B. Streisand jo pabaigoje atliko „The Way We Were“ - vieną garsiausių M. Hamlischo dainų ir vieną didžiausių jos pačios hitų. Ji taip pat papasakojo, kaip jie susipažino 1963 metais, kai M. Hamlischas buvo repeticijų pianistas B.Streisand filme „Šelmė“ (Funny Girl) ir taip pat kartkartėmis atnešdavo aktoriams kavos.

„Kadangi kavos negėriau, jam buvo pavesta gauti man šokoladinių spurgų“, - prisiminė B. Streisand, o publika šiuos jos žodžius palydėjo juoku.

Tarp susirinkusių draugų, giminaičių ir žvaigždžių buvo Michaelas Douglasas, Sarah Jessica Parker ir dainų žodžių kūrėjai Alanas ir Marilyn Bergmanai.

„Tačiau vietoje tiesiog vienos jis visuomet atnešdavo man dvi ir taip prasidėjo mūsų meilės romanas“, - juokavo B. Streisand.

Kiek anksčiau L. Minnelli, kuri atliko „If You Really Knew Me“ iš M. Hamlischo „Tony“ nominuoto 1979 metų miuziklo „Jie groja mūsų dainą“ (They're Playing Our Song), papasakojo, kad su kompozitoriumi susipažino, kai pati buvo „14-os su puse, o jis - 15 ir trijų ketvirčių“. Jiedu netrukus tapo geriausiais draugais. „Jis buvo vienas iš nedaugelio pastovių dalykų mano gyvenime“, - sakė L. Minnelli.

A. Franklin jaudinamai sudainavo M. Hamlischo baladę „Nobody Does It Better“, kurią jis parašė 1977 metų filmui apie Džeimsą Bondą „Šnipas, kuris mane mylėjo“ (The Spy Who Loved Me).

Tarp kitų vakaro atlikėjų buvo kinų pianistas Lang Lang, britų dainininkė Maria Friedman ir trimitininkas Chrisas Botti, kurie visi atliko dainas iš 1975 metų miuziklo „Choras“ (A Chorus Line), kuris pelnė M. Hamlischui „Tony“ ir Pulitzerio premiją. Tas miuziklas savo laiku buvo didžiausios sėkmės Brodvėjuje sulaukęs šou.

M. Hamlischas yra vienas iš nedaugelio, gavusių ir „Emmy“, ir „Grammy“, ir „Oskarą“, ir „Tony“.

Jo žmona Terre Blair Hamlisch pusantros valandos trukusį vakarą pradėjo prisiminimais apie tai, kaip H. Hamlischas dažnai kartodavo tikintis muzikos galia susieti žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.