Albumo apžvalga. N. Furtado „The Spirit Indestructible“ (video)

Kanadietė Nelly Furtado muzikos pasaulyje užima įdomią poziciją - neabejotina „popsininkė“, tačiau kurianti tokios kokybės muziką, kad ją gerbia ir rokeriai, ir džiazo muzikantai. „The Spirit Indestructible“ - dar vienas pavyzdys, kad svarbią vietą popmuzikoje galima išsikovoti be Lady Gagos arklių scenoje ar Madonnos pomėgio demonstruoti krūtis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

2012-09-23 13:00, atnaujinta 2018-03-16 15:28

Nuo hiphopo (su repo žvaigžde Nasu įrašyta daina „Something“) iki už tą pačios Madonnos pastarųjų metų kūrybą daug geriau skambančios tipiškos popdainos „Bucket List“ ar rytietiško skambesio elementų baladėse „The Most Beautiful Thing“ ir „Miracles“ - tai tikrai yra vienas išradingiausių komercinės muzikos albumų, kuriuos išgirsite šiais metais.

Nelly balsas - žinoma, yra specifinis ir kai kurių klausytojų vadinamas kniaukimu, tačiau dainininkės koziriai - puikai parašytos dainos ir kiekviename albume sukuriamos modernios aranžuotės.

Taip pat yra ir su šiuo albumu - nejučiomis pagausite save galvojančius, kad balsą būtų visai smagu trumpam išjungti ir pasimėgauti tais fanko, elektronikos, ritmenbliuzo, dūdmaišių, akustinių gitarų ir keistų garsų kokteiliais, kuriuos šiam Nelly diskui sukūrė buvęs Michaelo Jacksono ir Whitney Houston prodiuseris Rodney Jerkinsas. Jei manėte, kad Nelly pasirinktame žanre nebeįmanoma nieko išrasti, teks pakeisti nuomonę.

Paskutinė daina „Believers (Arab Spring)“ - bene paprasčiausias albumo kūrinys, kiek primenantys grupės „Coldplay“ hitus, o elektroniniais garsais persmelktas „Circles“ skamba lyg Pink ir Kylie Minogue pasismaginimas įrašų studijoje, tačiau net ir šie kūriniai stovi visa galva aukščiau už 99 procentus to, kas šiuo metu karaliauja „topuose“.

Kiek nuvilia tik „Big Hoops (Bigger The Better)“ - labai jau tipiškas „gatvinis“ paburnojimas, peraugantis į „jungle“ stiliaus ritmą ir prastai atspindintis Nelly dabartinę kūrybą, nors ir yra pasirinktas viso albumo reklamai.

Kiekviena perklausa šio albumo kūriniuose atskleidžia naujus skambesio klodus ir intrigas, o tą galima pasakyti toli gražu ne apie kiekvieną įrašą.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Naują N. Furtado albumą pristatanti daina „Spirit Indestructible“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?