„Liūdni slibinai“ ragins varduose ir pavardėse atsisakyti raidės „ė“ (audio)

Kitą savaitę antrąjį savo albumą „Albumas be jokių Ė“ pristatysianti grupė „Liūdni slibinai“ pirmuosiuose jo pristatymo koncertuose ketina pakeisti grupės moterį. Klaipėdoje ir Alytuje prasidėsiančiame ture be jokių „Ė“ liūdnieji atlikėjai kvies išsivalyti nuo dvasios konservantų „Ė“, o pradėti ruošiasi nuo šių šiukšlių dar neatsikračiusios Aistės Lasytės.

„Liūdni slibinai“ ragins varduose ir pavardėse atsisakyti raidės<br>R. Danisevičius
„Liūdni slibinai“ ragins varduose ir pavardėse atsisakyti raidės<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2012, 3:17 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:59 PM

Savo nauju albumu bei koncertais „Liūdni slibinai“ yra pasiryžę lietuvius paskatinti atsisakyti įvairius minčių ir jausmų teršalus įvardijančios „Ė“. Išskirtinio ūgio grupės narys Dominykas Vaitiekūnas sako, kad išsivalęs nuo „Ė“ jis gerokai paaugo. Alternatyvaus grožio atstovas Vaidas Kublinskas teigia, kad be „Ė“ pradėjo jaustis gražesnis. Tik vienintelei grupės moteriai Aistei Lasytei nepavyksta visiškai atsiriboti nuo pozicijos „Ė“, nes pastaroji užkoduota net jos varde.

„Akylas pastebėtų, kad Dominyko bei Vaido pavardėse raidės „Ė“ nė su žiburiu nerasi, netgi mūsų naujas būgnininkas Gediminas Augustaitis ir bosistas Laimonas Matas yra „švarūs“. O štai Aistei Lasytei iki turo reikia pasitempti. Drauge su kitais grupės nariais tikimės, kad vardan švento dvasinės ekologijos tikslo ji galbūt netgi vardą ir pavardę drįs pakeisti jau pirmuosiuose koncertuose pajūryje ir Dzūkijoje“, - susirūpinęs kolegės gerbūviu kalba augti nesustojantis Dominykas.

Koncertuose be jokių „Ė“ ironijos nestokojantys „Liūdni slibinai“ kvies kartu priešintis žmonėse įsikerojusiai „Ė“ - gėdai, bėdoms, bumbėjimams, sėdėjimui, kentėjimui, vėpsojimui ir kitoms į kasdienybę įaugusioms ir nieko gera nežadančioms savybėms.

„Ė“ atspalvį vis dar turinti „Liūdnų slibinų“ moteriškojo žavesio atstovė Aistė jau ketverius metus neša moterišką naštą tarp grupės vyrų. Retai žodžio teisę scenoje gaunanti Aistė neabejoja, kad viskas būtų kitaip, jeigu ji būtų vyras. Savo skausmą prievolių ir gyvenimo pagal vyrų valią aspektais Aistė išsako dainoje „Jeigu aš būčiau vyras“. Ši daina „Albume be jokių Ė“ bus pateikta dviem skambesiais – originaliuoju bei specialiai aktoriaus ir režisieriaus Tomo Stirnos parengta aranžuote.

Gyvai ši ir kitos naujausios „Liūdnų slibinų“ dainos bei liūdnas jumoras jau spalio 5 d. Skambės „Švyturio menų doke“ Klaipėdoje. Spalio 6 dieną grupė pirmą kartą surengs koncertą Alytuje, o vėliau tęs turą Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje bei Kaune.

Nauja „Liūdnų slibinų“ daina „Jeigu aš būčiau vyras“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.