Solinį vaizdo klipą pristatęs ŽAS narys M. Berenis: „Laukiu kvietimų į bardų festivalius“ (video)

Grupės ŽAS narys Marijus Berenis - Tru klausytojus nustebino nauju amplua. Šią savaitę jis pristatė vaizdo klipą „Atbulai“ - jame skambanti daina gerokai skiriasi nuo daugumos ŽAS darbų. „Tai senas mano kompleksas – 15 metų svajoju, kad mane pakviestų pagroti Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje ar bardų festivalyje „Akacijų alėja". Gal dabar tai įvyks, Virgis Stakėnas tikrai gali man paskambinti“, - kikendamas pasakojo M. Berenis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 27, 2012, 6:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:47 PM

Kūrinį M. Berenis pasirašė slapyvardžiu „Aštru“. Todėl, kad, kaip pats sako, pasirašyti tikru vardu ir pavarde jam atrodė idiotiška, o „Aštru“ galima įžiūrėti žodžių žaismą su jo pravarde - „Aš – Tru“.

„Daina gimė labai spontaniškai. Dirbu radijo stotyje „Lietus“, čia yra įrašų studija, kurioje, kai yra laiko, galima padurniuoti.

Kartą mūsų radijo vadovas - kompozitorius Gintaras Zdebskis - paklausė, ar neturiu kokių tekstų, kurie nepanaudoti ŽAS dainoms.

Iškart prisiminiau, kaip kadaise su bičiuliu Tomu Rimkumi buvome sugalvoję sukurti beprotiško pankroko grupę „Sigutis“. Ne, nieko bendra su Sigučiu Jačėnu. Buvome parašę porą dainų, bet neturėjome kur jų įrašyti, taip viskas ir pasimiršo.

Vienas tų tekstų dabar tapo daina „Atbulai“, - pasakojo Marijus.

Muziką kūriniui G. Zdebskis, anot Marijaus, „ant sofos su akustine gitara parašė per dešimt minučių“. Padėti įrašyti dainą buvo pakviestas „Žalvarinio“ ir Marijaus Mikutavičiaus grupės gitaristas Robertas Semeniukas.

„Kiti ŽAS nariai, neslėpsiu, sunerimo, pradėjo klausinėti, ar nepradėjau solinės karjeros.

Galiu nuraminti – tai tiesiog projektas, pakvailiojimas dėl linksmumo. Aš pats nežinau, ar išvis bus dar viena jo daina ir kada ji bus – po mėnesio ar pusmečio“, - sakė M. Berenis.

Vilniaus klube „Brodvėjus“ dainai buvo susuktas vaizdo klipas. Jį siūlome pamatyti ir įvertinti lrytas.lt skaitytojams:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.