Vilniuje koncertuos nutrūktgalviai iš Baltarusijos „Serebrianaja svadba“ (video)

„Serebrianaja svadba“ atkeliauja į Vilnių. Spalio 10-tosios vakarą žinoma grupė iš Minsko surengs nepakartojamą koncertą Vilniaus muzikos klube „Tamsta“. Naujausias, šių metų pavasarį išleistas „Serebrianaja svadba“ albumas „Laterna Magica” yra pagrindinis pretendentas šiemet pelnyti geriausio baltarusiško muzikos albumo titulą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2012, 1:05 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:24 PM

Gyvenimo paradoksus, butaforiją atskleidžiančias ir ironiškas grupės dainas atliks visas orkestras – ant scenos bus galima išgirsti ne tik gitarą, bosą, trimitą, tromboną, smuiką, būgnus, bet ir skalbimo lentą ir net virtuvės rakandus. Grupės pasirodymas klaidžioja tarp cirko ir tragikomedijos, o ironiškais tekstais negailima kritikos visuomenei ir jos problemoms.

„Serebrianaja svadba“ pasirodymais jau džiaugėsi minios gerbėjų Rusijoje, Baltarusijoje, šiltai jie buvo sutikti ir Europos scenose, o spalio 10 dieną po šešerių metų pertraukos grupė grįžta į Vilnių.

Šis kerintis, teatrališkas muzikos projektas gimė 2005 metais ir tapo kultiniu reiškiniu Baltarusijoje ir kaimyninėse šalyse. Ant scenos kaskart sukuriantys naują muzikos spektaklį atlikėjai panardina klausytojus į muzikos kokteilį, kuriame jaučiami prancūziško šansono, diksilendo, kantri stiliaus, rusų liaudies muzikos ir Lotynų Amerikos ritmai.

Muzikos agentūra M.P.3 šiuo renginiu tęsia koncertų ciklą „Feel Free“, skirtą Lietuvos ir Baltarusijos kultūriniais ryšiams stiprinti ir nutrūktgalvišką muzikos ir meno šėlsmą – kabaretą iš Minsko – Lietuvos klausytojams pristato kartu su koncertine organizacija „Alternatyvus balsas“. Spalvinga ir nuotaikinga muzika iš Baltarusijos dar kartą pademonstruos, kad kultūra neturi sienų ir ideologijos.

„Serebrianaja svadba“ daina „Piloty“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.