Albumo apžvalga. Mika „The Origin Of Love“ (video)

„Būsimasis mano albumas bus visai kitoks ir labai geras“, - 2010-aisiais viešėdamas Lietuvoje, pažadėjo Mika. Atėjo laikas įvertinti jo pažadus - ir aiškaus atsakymo, ar iš Libano kilęs britų dainininkas neapsimelavo, nėra.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Sep 29, 2012, 3:58 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:51 AM

Kažką keisti jam, žinoma, reikėjo. Antrasis diskas „The Boy Who Knew Too Much“ pasaulį sužavėjo kur kas mažiau, nei įspūdingas debiutas „Life In Cartoon Motion“. Norėdamas susigrąžinti susvyravusias populiarumo pozicijas, 29-erių scenos povas nusprendė paspausti mygtuką „modernumas“, tik neaišku, ar tai išeis jam į naudą.

Nuo pat karjeros pradžios Mika buvo „cukrinis“ popmuzikos berniukas - ryškūs priedainiai, į debesis kylantis falcetas, laukinė energija, tai Eltoną Johną, tai „Queen“ primenančios dainos, Walto Disney filmukų stiliaus scenos ir toks linksmumas, kad galėjai įtarti, jog į gastroles jis vežiojasi lagaminą ekstazio tablečių. Keliaujantis popmuzikos cirkas - su daug talento.

Linksmumas niekur nedingo, tačiau dabar Mika nori būti panašus ne į Freddie Mercury, o į didžėjų Davidą Guettą. Kūriniai „Stardust“ ir „Emily“ (seniau Pranzūcijoje išleisto hito angliška versija), su JAV žvaigžde Pharrellu įrašyta daina „Celebrate“ palieka būtent tokį įspūdį - Mika bando įtikti dabartinėms kvailokos elektroninės muzikos madoms, bando eksperimentuoti, bet daro tai kur pas mažiau įdomiai nei, pavyzdžiui, šių metų scenos atradimas Gotye.

Tai panašu į banano žievę ant tako - kai Mika debiutavo neįtikėtinai įsimintina daina „Grace Kelly“, ji buvo visiškai nepanaši į tai, ko tuo metu klausėsi dauguma. Dabar gi jis įsivėlė į konkurenciją su šimtais panašiai skambančių kūrinių. Tiesa, yra išimčių - baladės „Underwater“ ir „Heroes“, primenančios jausmingiausią Mikos hitą „Happy Ending“, iš Brodvėjaus miuziklo „pasiskolinta“ dainos „Popular“ melodija, tingus, bet įtaigus kūrinys „Step With Me“, nebanalus elektroninis skambesys dainoje „Make You Happy“.

Bet šiaip atrodo, kad iš didelio rašto Mika išėjo iš krašto - albumui sukurti pasitelkė ir garsų prodiuserį Williamą Orbitą, ir šokių muzikos dievuką Benny Benassi, ir grupės „Empire Of The Sun“ narį Nicką Littlemore'ą, o išėjo tiesiog sintetinis ir ne itin įkvepiantis produktas.

Kita vertus, dainų kūrėjo talento nenuneigsi - melodijos yra ne mažiau įsimenančios, kaip ir anksčiau, tiesiog pasirinktos aranžuotės atėmė išskirtinumą. Naujausiame Madonnos albume yra Mikos sukurta daina - jei dainininko karjera nueis velniop, jis galės be problemų valgyti kompozitoriaus duoną.

Įvertinimas - 6 iš 10.

Kūrinys „Celebrate“ iš naujojo Mikos albumo:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.