Su nuotykiais į Londoną atvykęs A. Mamontovas jau užlipo į O2 arenos sceną

Taip, tai ne pagrindinė scena, tačiau ir mažojoje didžiausios Europoje koncertinės arenos scenoje lietuviai stovi pirmą kartą. Viskas jau gerai, nors „Ryanair“ ir mėgino palikti grupę be smuiko, užsakytas klavišinių instrumentų stovas kažkodėl pasirodė ne toks, o būgnininkui paskutinę sekundę teko ieškoti kelių papildomų stovų.

A. Mamontovas ruošiasi koncertui Londono 02 arenoje.<br>A. Lukošius
A. Mamontovas ruošiasi koncertui Londono 02 arenoje.<br>A. Lukošius
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Sep 30, 2012, 11:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:22 AM

Fotografuoti ir filmuoti arenos klube „Indigo“ griežtai draudžiama, į susitikimą su Andriumi jau užsirašė 15 žurnalistų, o aš, naudodamasis laisva akimirka, pritūpiau ant scenos ir kažką mėginu parašyti.

Lėktuvas iš Vilniaus išvyko net anksčiau negu reikia, tačiau smuikas į tą lėktuvą pateko, matyt, tik todėl, kad jis buvo reikalingas Andriui. Tai, kad instrumentas sveria kelis gramus ir niekam netrukdo, „Ryanair“ akyse visiškai nublanko prieš faktą, jog jis keliais centimetrais ilgesnis už numatytą standartą. Galiausiai, vargšeliui teko keliauti su vaikiškais vežimėliais ir nusipirkti sau bilietą už 50 eurų.

Londone grupę pasitiko prabangus lietuvių pervežimo įmonės limuzinas ir atvežė į karalienės Viktorijos triumfą menantį viešbutį visai netoli nulinio meridiano linijos. Deja, Viktorijos laikai reiškia ir jokio interneto, tad išsimiegoti pavyko puikiai. Sako, kitomis dienomis viešbučiai bus modernesni, taigi miego tiek nebenusimato. O ir devyni koncertai per keturiolika dienų primena rimtą turą, o ne prabangų turizmą.

Štai, jau groja būgnai, tad turiu tik kelias minutes. Skambesys, kaip ir tikėtumėmės Londone – puikus. Beje, fotografuoti klube draudžiama tik žiniasklaidai ir tik nemokamai – susimokėk 1500 svarų ir filmuok nors koncerto filmą. Paskaičiuota viskas – už teisę prekiauti įrašais reikėtų susimokėti dar 300 svarų. Kiek kainavo klibančio kompiuterio stovo nuoma netgi bijau paklausti.

Kiek nupirkta bilietų, jau klausiau. Atsakymo, deja, nėra – bus žinoma, tik uždarius kasas. Tikiuosi susirinks ne vien 15 užsirašiusių žurnalistų. Sako, O2 arena kainavo 2 mlrd. eurų, tad verta bent grindis kojomis pateplioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.