L. Adomaitis karjeros 15 metų sukaktį pažymėjo koncertu su būriu žvaigždžių

„Tai - tik paauglystė, man dar alkoholio niekas neparduoda“, - juokavo dainininkas Linas Adomaitis, švenčiantis savo muzikinės karjeros 15 metų sukaktį. Dainininkas su bičiuliais ta proga antradienio vakarą surengė koncertą LRT studijoje, kurį šis televizijos kanalas ketina parodyti artimiausiu metu.

"Dabar - geriausias laikotarpis mano karjeroje", - įsitikinęs L. Adomaitis.<br>J. Stacevičius
"Dabar - geriausias laikotarpis mano karjeroje", - įsitikinęs L. Adomaitis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 2, 2012, 10:50 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:56 AM

36-erių vokalistas, kūrėjas ir prodiuseris į televizijos studiją šventė pasikvietė būrį žinomų popscenos atstovų. Koncerte pasirodė ir Stasys Povilaitis, Donatas Montvydas, Pushaz, „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė, Monika Linkytė bei kiti atlikėjai.

Pats vakaro kaltininkas vakaro metu įsijautė į skirtingus vaidmenis - sportiškai apsirengusio energingos muzikos atlikėjo ir fraku pasipuošusio lyriko.

Startas - nelengvas

„Penkiolika metų - gal ir nedaug. Bet manau, kad spėjau nemažai nuveikti. Kai kuriais darbais tikrai didžiuojuosi“, - prisipažino Linas.

1996-asiais jis su trim bičiuliais įrašė pirmąsias grupės „L+“ dainas. Po metų pasirodė pirmasis kvarteto albumas - šią datą Linas laiko savo karjeros popscenoje pradžia.

„Pamenu, vaikščiojom su tomis dainomis pas muzikos leidėjus, bet visi nuo mūsų nusisuko, sakė, kad tokios muzikos Lietuvai nereikia.

Tada surizikavo leidykla „Mega Records“. Per porą mėnesių pardavė 25 tūkstančius „L+“ kasečių. Per pirmąją grupės vasarą surengėme 90 koncertų. Tada jau visi norėjo su mumis dirbti ir draugauti“, - kvatodamasis pirmus žingsnius prisiminė Linas.

Populiariausią „L+“ dainą „Ar tu ją matei?“ jis koncerte užtraukė su D. Montvydu - šis gavo progą įsijausti į reperio vaidmenį.

„L+“ gali atsikurti

Nė vieno bendražygio iš „L+“ laikų - Ievos Vaznelytės, Pauliaus Škelevo, Audronės Kancytės, Ingos Jankauskaitės, Kristinos Siurbytės - salėje nesimatė.

„Visus kviečiau atvykti ir visi pasakė, kad širdimi yra su manimi. Tiesiog taip susiklostė aplinkybės - visi užsiėmę. Pavyzdžiui, Kristinai ir Ievai dabar - labai darbingas laikas Kauno muzikiniame teatre, daug repeticijų.

Idėją, kad „L+“ kada nors atsikurs ypatingam koncertui, aš vis dar nešiojuosi. Šis projektas man buvo labai brangus, su jo nariais nesu susipykęs. Būtų smagu prisiminti pradžią ir kelią, nueitą kartu“ - svarstė Linas.

„Eurovizijai“ nesako „ne“

Nuo 2000-ųjų, kai iširo „L+“, dainininkas išleido ne vieną solinį albumą, subūrė projektą „UAB Music“ ir duetą su Simona Jakubėnaite, kuris 2004-aisiais dalyvavo „Eurovizijoje“. Jos antradienį LRT studijoje taip pat nebuvo - Linas JAV šiuo metu gyvenančiai dainininkei siuntė linkėjimus.

Naujausias Lino diskas „Floating To You“ pasirodė šį pavasarį. Linas tvirtina, kad dabartiniu karjeros laikotarpiu jaučiasi laimingiausias.

„Buvo visko - ir pakilimų, ir nuopuolių. Kūrėjui tai reikalinga. Kai iširo „L+“, metus mano karjeroje buvo visiškas štilis. Užsidariau studijoje, eksperimentavau, bandžiau save atrasti iš naujo.

Tas pats buvo, kai iširo mano duetas su Simona. Bet dabar - viskas gerai. Nuo liepos iki dabar surengiau 50 koncertų, man puikiai sekasi“, - džiaugėsi Linas.

Karjeros epizodai, kuriais dainininkas itin didžiuojasi - dalyvavimas keliolikoje užsienio festivalių, kuriuose jis pelnė prizines vietas.

„Tiesa, apie tai Lietuvoje mažai buvo kalbama. Nemokėjau girtis, daryti sau rinkodaros.

Kita vertus - koks skirtumas, svarbu, kad pats pasisėmiau patirties, ten bendravau su ryškiausiais muzikos grandais.

Būti išrinktam atstovauti savo šaliai „Eurovizijoje“ - irgi svarbus pasiekimas. Kai stovėjau scenoje, žinojau, kad mane mato 80 milijonų žiūrovų, šiurpuliai per kūną lakstė“, - prisiminė Linas.

Vėliau dėl kelialapio į „Euroviziją“ vėl rungęsis dainininkas neatmeta galimybės tai daryti ir šįmet: „Čia kol kas palieku klaustuką“.

Pavasarį jis ketina išleisti remiksų albumą, kuriame Lino dainas šokių aikštelėms pritaikys Lietuvos bei užsienio didžėjai. Tarp jų - ir po pasaulio klubus besiblaškantis Lino brolis, šiuo metu geriausiai užsienyje žinomas šalies elektroninės muzikos kūrėjas Mario Basanov.

Linksmą koncertą, kuriame skambėjo per 15 metų sukurtos geriausios dainos, Linas baigė primindamas, kad jo vizitinė kortelė yra humoras. Visus svečius jis pakvietė dainuoti "Meilės himną" - dainą, kurią su šiuo metu JAV gyvenančiu atlikėju Hokšila kadaise parašė apie "skustagalvių ir blondinių meilę".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.