Legendinio „Queen“ koncerto Budapešte įrašas bus rodomas Lietuvos kino teatruose

„Forum Cinemas“ kino teatrai pradeda projektą „Alterna - Live“ - penkių roko legendų koncertų didžiajame ekrane ciklą. Spalio 16 dieną, 19 val. kino teatruose Vilniuje („Vingyje“ ir „Akropolyje“), Kaune bei Klaipėdoje britų grupės „Queen“ gerbėjai galės iš naujo išgyventi tą nepakartojamą atmosferą, kurią sukūrė šie roko muzikos gigantai kartu su 80 000 žmonių minia.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2012, 12:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:43 AM

Nufilmuota 1986-aisiais, koncertinė juosta „Hungarian Rhapsody: Queen Live In Budapest ‘86“ neseniai buvo atnaujinta skaitmeniniu būdu (tiek vaizdas, tiek „5.1 Surround“ garsas) ir kino ekranuose bus parodyta pirmąjį kartą.

Prieš filmą žiūrovai turės galimybę pamatyti unikalų 25 minučių trukmės dokumentinį pasakojimą. Jis prasideda nuo vienos didžiausių „Queen“ šlovės akimirkų: 1985-ųjų liepos 13-osios, kuomet ketveriukė tapo koncerto „Live Aid“ „vinimi“. Filmas seka grupę visus kalendorinius metus - iki pat koncerto Budapešte.

Šis šou užima svarbią vietą tiek pačių „Queen“, tiek muzikos, tiek apskritai pasaulio istorijoje. 1986-ųjų grupės koncertų turas „Magic Tour“ į istoriją įrašytas kaip paskutinės originalios „Queen“ sudėties gastrolės. Freddie Mercury jau tuomet žinojo, kad serga AIDS. Nors grupė vėliau išleido dar du albumus, į gastroles dainininkas nebevyko.

Pasaulyje tuo metu priešprieša tarp Sovietų Sąjungos ir JAV jau mažėjo. Šalys, buvę už geležinės uždangos, ėmė liberaliau žvelgti į „supuvusio kapitalistinio pasaulio“ apraiškas. Kuomet grupei „Queen“ buvo pasiūlyta pirmąkart į savo koncertų turą įtraukti Vengriją, rokeriai nedvejojo nė sekundės. Ir tapo pirmąja Vakarų grupe, grojusia komunistinėje Vengrijoje. „Kvynų“ šou taip pat tapo didžiausiu visų laikų koncertu Budapešto stadione „Népstadion“. Vakarietiškos roko grupės apsilankymas buvo toks reikšmingas tuomečiams Vengrijos vadovams, kad jie surinko geriausius šalies operatorius bei garso technikus ir įpareigojo tinkamai įamžinti šį įvykį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.