Pigiausi bilietai į Kaune vyksiantį E. Claptono koncertą išgraibstyti per keliasdešimt minučių

Ketvirtadienio rytą startavusi prekyba bilietais į vieno garsiausių pasaulio gitaristų Erico Claptono koncertą Kaune parodė, kad šis atlikėjas – iš tiesų labai laukiamas Lietuvoje. Visi pirmieji pigiausi bilietai į koncertą, kuris 2013-ųjų birželio 4-ąją bus surengtas Kauno „Žalgirio“ arenoje, buvo išpirkti mažiau nei per valandą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-04 18:48, atnaujinta 2018-03-16 08:42

„Džiugu, kad Lietuvos publika įvertino tai, kokios svarbos ir populiarumo artistas yra E. Claptonas. Lietuva – viena iš nedaugelio šalių, kurias muzikantas yra įtraukęs į ypatingų jubiliejinių pasirodymų sąrašą, todėl nenustebino tai, kad bilietus perka ne tik šios, bet ir užsienio šalių žiūrovai. Jau sulaukėme daugybės užklausų iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos“, - sako koncertą rengianti agentūra „BDG Music“.

Šiuo metu bilietai į pirmą sykį į Lietuvą atvyksiančio E. Claptono koncertą kainuoja nuo 176 iki 266 litų. Visų kainų kategorijų bilietai taip pat perkami sparčiai.

E. Claptonas ir jo grupė Lietuvą aplankys, švęsdamas karjeros 50-metį. Prie septynių koncertų, kurie kitų metų gegužę įvyks prestižinėje Londono salėje „Royal Albert Hall“, atlikėjas nusprendė prijungti pasirodymus kai kuriose žemyninės Europos valstybėse – Kaunas yra vienas pirmųjų miestų, kuriame įvyksiantį pasirodymą paskelbė britų muzikantas.

„Tai – vienas tų artistų, kuriuos į Baltijos šalis norėjome pakviesti labiausiai. Dabar galime atskleisti, kad dėl E. Claptono viešnagės pradėjome tartis dar prieš dešimt metų, tačiau buvo sudėtinga ją įterpti į muzikanto koncertų grafiką.

Dabar mūsų svajonė išsipildė – Ericas pagaliau atvyks, ir, neabejoju, surengs nuostabų koncertą“, - sako didžiausios Baltijos šalių koncertų agentūros „BDG Music“ vadovas Peeteris Rebane.

Beje, nors šios agentūros centrinis biuras įsikūręs Taline, šiame mieste E. Claptono pasirodymas nebus surengtas – Estijoje nėra muzikanto pageidavimus ir koncerto biudžetą atitinkančios pakankamo dydžio arenos.

Dešimtys E. Claptono įrašų yra puikiai žinomi įvairaus amžiaus auditorijai - „Layla“, „I Shot The Sheriff“, „Wonderful Tonight“, „Tears In Heaven“, „Change The World“, „Cocaine“,„My Father's Eyes“ bei kitos dainos yra nuolat transliuojamos populiariausių radijo stočių ir priklauso populiariosios muzikos aukso fondui. Daugumą jų dainininkas žada atlikti jubiliejiniuose koncertuose.

Per ilgametę karjerą E. Claptonas grojo grupėse „The Yardbirds“, „John Mayall's Bluesbreakers“, „Cream“, „Blind Faith“, „The Plastic Ono Band“, „Derek And The Dominos“. Tarp jo partnerių scenoje ir įrašų studijoje buvo „The Rolling Stones“, „The Beatles“, Luciano Pavarotti, B.B. Kingas ir daugybė kitų ryškiausių pastarojo šimtmečio muzikantų.

1970-aisiais pirmąjį solinį albumą išleidęs muzikantas iki šiol nuolat džiugina klausytojus naujais įrašais ir koncertų turais. Muzikanto koncertai visame pasaulyje surenka pilnutėles sales išlavinto skonio klausytojų.

Dabartine padėtimi ir autoritetu muzikos pasaulyje E. Claptonas prilygsta atlikėjams, su kuriais yra ne sykį bendradarbiavęs – tokiems kaip Eltonas Johnas ir Philas Collinsas.

Šįmet tik vieną pasirodymą labdaros renginyje surengęs aštuoniolikos „Grammy“ statulėlių laureatas didžiąją metų dalį paskyrė naujo albumo kūrimui. Jis prekyboje pasirodys kitais metais, prieš karjeros 50-mečiui skirtų gastrolių pradžią.

Tai bus jau 21-asis studijoje įrašytas solinis E. Claptono albumas. Atlikėjas taip pat yra išleidęs nemažai muzikos rinkinių ir dešimt koncertuose įrašytų albumų. Vienas jų, „Unplugged“, yra parduotas daugiau nei 16 milijonų egzempliorių tiražu – tai vienas populiariausių visų laikų koncertinių įrašų. Iš viso E. Claptono albumai parduoti daugiau nei 80 milijonų egzempliorių tiražu.

Bilietais į E. Claptono koncertą nuo šiandien prekiaujama visuose „Ticketpro“ prekybos punktuose ir internetu – ticketpro.lt.

E. Claptono pasirodymą Kauno „Žalgirio“ arenoje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „BDG Music“. Spalio 26-ąją Pramogų arenoje „BDG Music“ pristatys muzikinį spektaklį „Eseninas. Chuligano išpažintis“ su Rusijos kino žvaigžde Sergejumi Bezrukovu, gruodžio 15 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose – Vienos Johanno Strausso festivalio orkestro koncertą, gruodžio 18 dieną ten pat – Lenkijos styginių ir humoro virtuozų „MozART Group“ šou, o gruodžio 30-ąją Vilniaus Pramogų arenoje – ugningą Balkanų muzikos žvaigždės Gorano Bregovičiaus pasirodymą.

E. Claptono daina „Change The World“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.