Prancūzijos žvaigždė P. Kaas Vilniuje surengs E. Piaf dainų koncertą

Prancūzų atlikėjos Patricios Kaas gerbėjai sulaukė geros žinios - kitų metų balandžio 26-ąją Vilniuje dainininkė surengs koncertą, kuriuo pagerbs legendinės estrados žvaigždės Edith Piaf atminimą. Koncerte, kuris įvyks Pramogų arenoje, P. Kaas atliks per 20 kūrinių iš E. Piaf repertuaro. Šis koncertas - dainininkės gastrolių „Kaas Chante Piaf“ dalis.

Patricia Kaas Lietuvoje jau yra viešėjusi keletą sykių.<br>V. Balkūnas
Patricia Kaas Lietuvoje jau yra viešėjusi keletą sykių.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Oct 6, 2012, 4:55 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:38 AM

2013-aisiais bus minimos 50-osios E. Piaf mirties metinės. Pažymėdama sukaktį, P. Kaas nusprendė ne tiesiog atlikti garsiosios prancūzės dainas, o suteikti joms naują skambesį ir sukurti specialią koncertų scenografiją.

Naujasis šou lapkritį įvyks garsiausioje Londono koncertų salėje „Royal Albert Hall“ Koncertai bus surengti ir kitose prestižinėse pasaulio salėse - tokiose kaip Niujorko „Carnegie Hall“ ir Paryžiaus „Olympia“. „Kaas Chante Piaf“ gastrolių metu bus surengti 45 koncertai Europoje, Azijoje ir Šiaurės Amerikoje.

Atnaujinti kūrinius padėjo jaunosios elektroninės muzikos kartos atstovai - Woodkidas, „The Shoes“ ir Yuksekas. Tačiau pagrindinis dainų aranžuotojas yra lenkų kilmės Abelis Korzeniowskis, laikomas vienu geriausių teatro spektaklių ir kino filmų muzikos autorių pasaulyje.

Būtent jis sukūrė Madonnos filmo „W.E.“ ir dizainerio Tomo Fordo režisuotos juostos „Vienišas vyras“ garso takelius. Už savo darbus A. Korzeniowskis du sykius pristatytas prestižiniam „Auksinio gaublio“ apdovanojimui. Naujai aranžuotos E. Piaf dainos lapkričio pradžioje bus išleistos specialiame P. Kaas albume.

Patyrusi režisierių ir prodiuserių komanda rūpinasi ir koncerto scenografija bei vaizdo projekcijomis. Šiems darbams P. Kaas pasamdė du Iggy Popu, „Noir Desir“ bei kitomis žvaigždėmis dirbusį Fabrice'ą Brovelli bei reklamos specialistą Christophe'ą Caurret.

Žadama, kad vaizdo projekcijose bus galima pamatyti iki šiol niekur nepublikuotas E. Piaf nuotraukas ir filmuotus vaizdus.

45-erių P. Kaas Lietuvoje jau yra viešėjusi keletą sykių. Pastarąjį kartą - 2009-aisiais, kai Vilniuje pristatė albumą „Kabaret“. Jo dainas taip pat įkvėpė praėjusio amžiaus ketvirtojo dešimtmečio muzika ir estetika.

„Neseniai išgirdau keletą tų laikų vokiškų ir prancūziškų dainų, jos labai patiko. Man daro įspūdį to laiko atmosfera – prirūkyti klubai, nespalvoti filmai. Be to, mėgstu ir tų laikų moterų įvaizdį – jos stengėsi atrodyti stiprios asmenybės, net pasipūtusios, nes tai buvo vienintelis būdas pelnyti vyrų pagarbą.

Paryžietės tuo laikotarpiu neturėjo tabu, atvirai kalbėjo apie seksualumą ir jį demonstravo. Tam reikėjo nemenkos drąsos. Žaviuosi tomis moterimis“, - tada „Lietuvos rytui“ sakė P. Kaas.

2009-aisiais atlikėja dalyvavo „Eurovizijos“ konkurse, kuriame užėmė aštuntąją vietą, tačiau tai tikrai nėra didžiausias Patricios pasiekimas.

Kiek prikimusiu, specifiniu balso tembru ir jausmingomis dainomis moteris publiką keri nuo 1988-ųjų, kai debiutinis jos albumas „Mademoiselle Chante Le Blues“ sulaukė didelio populiarumo ne tik Prancūzijoje, bet ir Vokietijoje, tuometėje Sovietų Sąjungoje ir kitose valstybėse.

Atlikėjos albumai yra parduoti daugiau nei 20 milijonų egzempliorių tiražu, ji laimėjo daugybę muzikos apdovanojimų, o Vokietijoje yra apdovanota ordinu už nuopelnus stiprinant šios šalies ir Prancūzijos santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.