Vilniuje šėlo kylančios JAV roko žvaigždės „Rival Sons“

Roku besidomintys vilniečiai pirmadienio vakarą turėjo progą įvertinti ne besileidžiančią, o tik į karjeros Olimpą kylančią grupę iš užsienio – gastrolių po Europą koncertą klube „New York“ surengė amerikiečiai „Rival Sons“. Vos prieš ketverius metus susibūrusi grupė roko pasaulyje kelia vis didesnį šurmulį – apie ją kalbama kaip apie ateities žvaigždes.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 8, 2012, 11:38 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:19 AM

„Po keleto metų ši grupė galbūt jau bus neįperkama. Taip, geriausi jos laikai – dar prieš akis. Bet visada smagu pasiklausyti to, kas yra aktualu šiandien“, - sakė „Rival Sons“ į Lietuvą pasikviesti išdrįsusios agentūros „Relax Live“ vadovas Artūras Mirončikas.

Jauni atlikėjai įkvėpimo semiasi iš kelių dešimtmečių senumo muzikos – kritikai juos itin dažnai palygina su legendine britų grupe „Led Zeppelin“.

Bliuzo intonacijas su kietu roko gitarų skambesiu derinanti ketveriukė turi panašumų ir į kitą ketveriukę, JAV garsėjusią prieš du dešimtmečius - „The Black Crowes“.

2009-aiais debiutinį albumą savo lėšomis išleidusi grupė greitai atkreipė vyresnių bendražygių dėmesį – jos biografijoje yra AC/DC ir „Judas Priest“ koncertų „apšildymas“.

Grupės akcijos pastaruoju metu itin ženkliai kyla – rugsėjį išleistas trečiasis albumas „Head Down“ pakilo į Didžiosios Britanijos populiariausių diskų dvidešimtuką. Populiarus britų žurnalas „Q“ jį įvertino keturiomis žvaigždutėmis iš penkių galimų, grupę šįmet pasikvietė vienas svarbiausių Didžiojoje Britanijoje festivalių „Download“.

Į sceną pusę devynių vakaro žengę rokeriai demonstravo pasitikėjimą savimi – manieringi vokalisto Jay Buchanano judesiai ir prikimęs balsas, aštrūs gitaros rifai greitai išjudino tyrinėjančiais žvilgsniais svečius sekančią publiką.

Komplimentais žiūrovams ir mandagybėmis nesitaškę muzikantai tiesiog darė tai, ką moka – grojo savo muziką, kuri klaidžiojo tarp klasikinio roko ir gilių „bliuzinių“ baladžių.

Ypatingų komplimentų nusipelnė gitaristas Scottas Holiday, su šypsena grojęs ir paprastus rokenrolo akordus, ir svaiginęs energingomis soluotėmis.

Lietuviai grupę įvertino dėmesiu – kol grojo muzikantai, barmenai beveik neturėjo darbo.

„Išgirsti juos paragino mūsų grupės gitaristas Robertas Semeniukas. Jie geri, labai geri. Vienintelis klausimas, kuris man kyla – kiek daug taip grojančių grupių yra Amerikoje“, - svarstė susidomėjęs koncertą stebėjęs dainininkas Marijus Mikutavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.