Naujame reperių Yga ir Broo vaizdo klipe - žinutė netikriems politikos pranašams (video)

Pirmiausia Yga mintis dėliojo ant rusiškų „Da Manifest“ bytų, vėliau muzikavo grupėje „Legato“. 2008 metais Šiauliuose dienas leidžiantis atlikėjas, nėrė į tandemą su legendinio hito „Sijonėlis“ kūrėju Broo iš grupės JBC ir laikinai nutraukė muzikinių kolegų paieškas. Panašu, kad ne veltui. Vyrams neblogai sekasi – jie atgaivino kiek „oldschool’išką“ JBC skambesį, pridėjo „Da Manifest’iško“ veržlumo bei agresijos ir šiandien nekantraudami pristato dar spaustuve kvepiantį albumą „Žanro fanatikai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2012, 2:10 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:09 AM

„Kai mudu tik pradėjome kartu kurti, apie albumą svajoti net nedrįsome. Galvojom, įrašysim vieną, kitą „gabalą“ ir tuo viskas pasibaigs. Žiauriai gera, kad beveik penkerius metus dirbę pagaliau įprasminome ir į vieną vietą sukėlėme tai, ką iki šiol buvome sukūrę“, – džiaugsmo neslepia Broo.

„Žanro fanatikai“ patiks tikro hiphopo mylėtojams, tiems, kurie tikrai supranta ir mėgsta šio stiliaus muziką. Klausytojus turėtų papirkti tradiciniam hiphopui būdingi svingavimo bei semplavimo ritmai“, – bendražygiui antrina Yga.

Į debiutinį savo albumą Yga ir Broo sudėjo 14 kūrinių. Įrašinėdami kai kurias kompozicijas, reperiai į kompaniją pasikvietė tokius puikiai melomanams pažįstamus atlikėjus kaip Pushaz iš „G & G sindikato“, Remigijus Ruokis, DJ Mamania.

Albumas „Žanro fanatikai“ nebus platinamas įprastose prekybos vietose, atlikėjai nusprendė jį pardavinėti patys. „Tokiu būdu savotiškai grįžtame prie hiphopo šaknų, kai pirmuosius repo įrašus buvo galima įsigyti būtent gatvėje. Be to, taip kiekvienai albumo kopijai suteiksime autentiškumo, visiems, kurie įsigis mūsų kompaktinę plokštelę, galėsim suraityti autografą, taip pat kartu įteiksime mažą staigmeną“, – užuominomis dalinasi Yga.

Albumo šaukliu Yga ir Broo jau pakrikštijo kūrinį „Netikri pranašai“, kuriam susuko puikiai šiuo metu vykstančiai rinkimų karštinei tinkantį muzikinį vaizdo klipą. „Nors šį „gabalą“ drauge su Pushu įrašėme dar prieš keletą metų, jo tekstas vis dar aktualus ir puikiai nusakantis padėtį mūsų visuomenėje“, – atvirauja Broo. „Šis vaizdo klipas tam tikra prasme yra mus supančios aplinkos veidrodis ir puiki įžanga į visą mūsų albumą“, – apie naujausius darbus kalba ir juos įvertinti kviečia Yga.

Jau šį šeštadienį, spalio 13 dieną, Yga ir Broo pristatys daugiau kūrinių iš naujojo albumo Vilniaus menų fabrike „Loftas“, kuriame kartu su kitais lietuviškojo hiphopo atstovais „apšildys“ legendinės grupės „Gang Starr“ nario DJ Premier ir MC Bumpy Knuckles pasirodymą.

Vaizdo klipas „Netikri pranašai“ - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.