Albumo apžvalga. „Karma“ „Užsimerksiu“ (audio)

Jauni žmonės stebina užsispyrimu. Grupė „Karma“ dar nebuvo išlindusį į nė vienos rimtesnės TV laidos eterį, bet jau pristatė debiutinį albumą „Užsimerksiu“ - įmantriai rankomis išmarginę visų egzempliorių viršelius (gražus reklamos triukas), atsispausdinę plakatus, rengdami gastroles per Lietuvą, bet svarbiausia - sukūrę dvylika labai neblogų dainų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Oct 13, 2012, 2:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:29 AM

Grupės lyderį Kazimierą Likšą dar prieš porą metų pastebėjo Andrius Mamontovas, pakvietęs jį „apšildyti“ savo koncertus. Nestebina - kai viena „Karma“ dainų prasideda žodžiais „Kokia graži diena, amžinas rytas joje“, poezijos įkvėpimo šaltinis - akivaizdus.

Tokių „mamontovizmų“ šiame albume yra daugiau, nei turbūt patys „Karma“ nariai norėtų pripažinti (to epizodo su Andriumi jie stengiasi pernelyg neakcentuoti). Pavyzdžiui, pirma daina „Jei tai žmogus“, nuėmus triukšmingesnį gitarų sluoksnį, galėtų būti nužengusi iš „Foje“ albumo „Kai perplauksi upę“, kūriniuose „Nudažytas veidas“ ir „Iliuzija“ Kazimieras net priartėja prie Andriaus dainavimo manieros. Tiesą sakant, atskiri dainų fragmentai net nejaukiai panašūs į Andriaus, ir tokių panašumų čia nors vežimu vežk.

Beje, to visai nereikėtų gėdytis, nes užpildančių šią „poetinio roko“ (pati „Karma“ savo muziką taip vadina, mes nesugalvojome) nišą Lietuvoje nėra taip jau daug.

Ne tokie švelnūs, kaip Markas Palubenka, ne tokie trankūs, kaip „Freaks On Floor“, pagardinę savo muziką smuiku ir saksofonu, „Karma“ gali drąsiai taikytis į lyriškai nusiteikusius studentus ir paauglius. Tarp jų tikrai netrūksta tokių, kuriems šis akustinės gitaros, nuoširdžių (kad ir kiek kvepiančių klišėmis) tekstų ir malonaus ausiai balso derinys būtų labai mielas ir artimas.

Ar „Karma“ gali tapti savo bendraamžiams tuo, kuo dabartinių keturiasdešimtmečių kartai buvo tapusi „Foje“? Vargu, kitas laikmetis, pernelyg daug muzikos aplink, 50 tūkstančių žmonių į Lietuvos grupės koncertą niekada nebesusirinks. Bet klausantis šių dainų akivaizdu, kad ši kompanija myli tai, ką daro. Jausmas, kuris, duokdie, persiduos ir publikai - jei mėgstate lengvą, gražią, kiek liūdną ir svajingą muziką, susipažinti su šia grupe yra tiesiog būtina.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Titulinė albumo daina „Užsimerksiu“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.