Anšlago bažnyčioje sulaukęs D. Montvydas: „Šįkart „Eurovizijos“ atrankoje nedalyvausiu“

Dainininkas Donatas Montvydas šeštadienio vakarą galėjo įsitikinti, jog yra itin mylimas sostinės publikos. Į atlikėjo akustinį koncertą Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje susirinko pilnutėlė salė žiūrovų – išgraibstyti buvo ir paskutinę akimirką prekyboje pasirodę keliasdešimt papildomų bilietų. Dviejų dalių programą su pianistu ir dviem gitaristais parengęs Donatas prieš koncertą prasitarė, kad apsisprendė vis dėlto nemėginti antrus metus iš eilės iškovoti kelialapį į „Euroviziją“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 13, 2012, 9:05 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:19 AM

Koncertui, kuriame skamba ir Donato kūryba, ir Michaelo Jacksono, „Queen“ bei kitų užsienio žvaigždžių dainos, didelės reklamos nereikėjo.

„Visi bilietai buvo išpirkti dar prieš keletą dienų. Paskutinę akimirką radome galimybę pasiūlyti dar trisdešimt stovėti ir dešimt sėdėti skirtų bilietų – jų irgi tuoj pat neliko“, - džiaugėsi D. Montvydo vadybininkas Martynas Tyla.

Panaši padėtis – Klaipėdoje. Šio miesto koncertų salėje Donatas pasirodys sekmadienį. Liko tik kelios dešimtys bilietų į šį pasirodymą.

„Šįmet jau kartą surengėme tokį koncertą Vilniuje. Šįkart – dar daugiau žiūrovų. Labai malonu, nors, žinoma, visą save atiduočiau, net jei salė nebūtų pilna.

Man yra tekę koncertuoti ir su orkestru, ir klubuose, kur muzika skamba iš įrašo. Bet akustiniai koncertai man yra ypatingi. Ne tik todėl, kad didelę jų dalį sudaro mano solinė kūryba. Šie koncertai – intymesni, jautrūs, juose pasakoju istorijas, jie mane galbūt geriau atskleidžia ne tik kaip atlikėją, bet ir kaip asmenybę“, - svarstė 25-erių dainininkas.

Nors prieš keletą savaičių dar svarstė galimybę rungtis dėl kelialapio į 2013-ųjų „Euroviziją“, šįmet konkurso finale 14-ąją vietą užėmęs dainininkas žino, kad kitą savaitę prasidėsiančioje nacionalinėje atrankoje nedalyvaus.

Ar jis sirgs už atrankoje dalyvausiančią to paties vadybininko globojamą atlikėją Moniką Linkytę? „Sirgsiu už geriausią dainą“, - diplomatiškai išsisuko dainininkas.

Donato apsisprendimą nulėmė ne tai, kad šįmet jis jau turėjo progą pasirodyti „Eurovizijoje“ Baku.

„Nematyčiau nieko bloga, jei tas pats atlikėjas savo šaliai atstovautų du sykius iš eilės – yra tokių pavyzdžių.

Tačiau svarbiausia – daina. Jei dalyvaučiau antrą kartą, sau kelčiau dar aukštesnius tikslus – ne tik patekti į finalą, bet ir laimėti „Euroviziją“.

Turiu keletą naujų kūrinių, bet supratau, kad nė vienas iš jų tikriausiai neturi didelių perspektyvų šiame konkurse. Todėl šį kartą aš nedalyvausiu“, - sakė dainininkas.

Darbų jam pakaks ir be „Eurovizijos“. Jau parašytas scenarijus naujam D. Montvydo klipui, kurį atlikėjas ketina pristatyti gruodį. Klipe skambės viena iš dviejų naujų dainų, kurias Donatas neseniai įrašė LRT įrašų studijoje.

Dainininkas taip pat atskleidė, kad jau yra pakviestas pasirodyti sausį Kauno „Žalgirio“ arenoje antrą kartą vyksiančioje muzikos apdovanojimų ceremonijoje M.A.M.A.

„Šįkart man bus leista parodyti solinį numerį. Turiu daug idėjų, fantazijų, bus labai įdomu pabandyti jas perkelti į sceną“, - sakė Donatas.

Akustinius koncertus D. Montvydas artimiausiu metu taip pat surengs Panevėžyje, Kaune ir Anykščiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.