Albumo apžvalga. „Kiss“ „Monster“ (video)

Abiems „Kiss“ lyderiams - jau 60 ir daugiau, tačiau jie toliau veidus paišosi kaip komiksų herojai, į sceną velkasi juokingus kostiumus ir groja daugmaž tą patį, kaip prieš 35 metus. O ką daryti, jei doleriai į kišenę byra patys, o internete rikiuojasi eilė norinčių nusipirkti suvenyrinius „Kiss“ kilimėlius, staltieses, kuprines ir net karstus?

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Oct 14, 2012, 1:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:11 AM

Suvokti „Kiss“ reiškinį europiečiui taip pat sunku, kaip ir tą keistą amerikiečių susižavėjimą komiksais. Na, gerai, groja tą savo gana neįmantrų roką ir tikrai atrodo linksmai (kai vienu metu nustojo tepliotis veidus, įrašų pardavimai iškart krito žemyn), bet ar to pakanka, kad šimtams tūkstančių gerbėjų būtum kone religijos objektas?

Pasirodo, taip. Kai prieš penkerius ar šešerius metus teko kalbėtis su „Kiss“ nariu Ericu Singeriu, šis porino, kad grupė išvis nebeplanuoja kurti naujų dainų, nes visai pakanka senų - vis tiek pilnos arenos renkasi kartu pabliauti „God Gave Rock'n'Roll II You“ ar „Crazy Nights“. Tuo metu grupė naujo albumo nebuvo išleidusi jau dešimt metų.

Tada kažkas pasikeitė. „Monster“ - jau antras naujas „Kiss“ diskas per pastaruosius ketverius metus, ir jis skamba stebėtinai gyvai ir energingai, lyg apsukrusis grupės bosininkas ir neprilygstamas verslininkas Gene'as Simmonsas savo namų rūsyje būtų įdarbinęs mokslininkus, kuriančius kažkokį baisiai veiksmingą jaunystės serumą.

Jau pirmasis kūrinys „Hell Or Hallelujah“ aštriais gitaros rifais smūgiuoja į tarpuakį, kiek lėtesnio tempo kūriniuose „Wall Of Sound“ ir „Freak“ balsai skamba vis tiek taip, kad net nematydamas gali įsivaizduoti, kaip šie vyrai laksto ir darkosi scenoje, bravūriškoje „Long Way Down“ sukonstruota galinga gitarų ir mušamųjų „siena“, kuri tikrai privers net ir į pensiją išėjusį roko mėgėją sugniaužti kumštį ir mojuoti į ritmą.

Kaip ir reikėjo tikėtis, albume - nė vienos baladės (nes jos - „apsimyžėliams“, o „Kiss“ tokie nėra), rėksmingi priedainiai be mažiausio lašo subtilumo liejasi visas dvylika dainų, kurios kartais atrodo pernelyg panašios viena į kitą, bet koks skirtumas - su šia grupe visada taip buvo. Beje, tai vienas „kiečiausiai“ skambančių albumų - jokių kvailų posūkių į disko muziką (kaip viename didžiausių grupės praeities hitų „I Was Made For Lovin' You“) - rokas ir nieko, išskyrus roką.

„Kiss“ įkvėpė „eurovizinį“ metalo nesusipratimą „Lordi“, ir šio nusikaltimo jiems atleisti negalima, tačiau nurašyti grupę dar tikrai būtų per anksti. Šie 60-mečiai dar ne vienam jaunikliui parodys, „kaip tai daroma“.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Naujojo albumo daina „Hell Or Hallelujah“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.